Покусаних псом у Полтаві більшає: вакцину проти сказу терміново везуть з Харкова

Ситуація
8 лютого 2013 о 17:002166 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту www.likar.infoПолтава терміново замовила додаткову партію вакцини проти сказу через резонансний випадок у місті з нападами пса на людей.
Всім потерпілим від укусів чотирилапого обіцяють робити щеплення безкоштовно. Таке рішення щойно прийняли на нараді у міськвиконкомі, яку проводила заступник мера Світлана Порохня.

Станом на 16 годину дня в Полтаві вже 32 людини постраждали від укусів пса, який може бути хворим на сказ, серед постраждалих – 7 дітей. Лікарі зробили щеплення всім без винятку дітям, дорослим вистачило вколоти лише 11 вакцин. Дефіцит вакцин підтверджує і одна з покусаних собакою полтавок.

– Учора, як я зрозуміла, вакцини в травмпункті узагалі не було. Там лише надавали першу допомогу, обробляли рани. Сьогодні її можна було придбати в Горбанівці. Мені по вакцину їздила родичка. Говорить, що ледь встигла купити. Її вартість – більше 500 гривень, - розповіла Ольга, одна із жертв нападів скаженого пса.

Читайте також - Як впізнати скажену собаку і що робити при зустрічі з нею

Придбати партію  необхідних медикаментів керівництво Полтави терміново вирішило в сусідньому місті.

- Ситуація з нестачею вакцин у Полтаві склалася в зв’язку з тим, що за останні 5 років у Полтаві не було зафіксовано жодного випадку захворюваності на сказ. Особливість щеплення проти сказу полягає ще й в тому, що одну й ту саму вакцину потрібно колоти потерпілим на 1-ий, 3-ій, 7-ий, 14-ий та 90 день після укусу. Щоб швидко знайти велику партію цих медикаментів, місто зв’язалося з виробниками вакцин Києва, Дніпропетровська та Харкова. Партію вакцини в потрібній кількості вирішили купити в Харкові. Машина туди вже виїхала, має повернутись в Полтаву сьогодні близько 20-21 годині вечора. Тоді в лікарні викличуть решту потерпілих і всім зроблять щеплення безкоштовно, - повідомили в прес-службі міської ради.

Також влада міста закликає всіх полтавців, яких на днях покусала безпритульна собака і вони не звертались в лікарні, негайно піти до медиків і пройти вакцинацію, щоб уберегти своє життя і здоров’я.

До речі, полтавська міліція, рятувальники, комунальники, ветлікарі кинули всі сили на пошуки скаженого пса. Ветеринари вже зловили двох собак, схожих на того, що кусав людей. Але чи це вони нападали на полтавців, буде відомо після двотижневого карантину.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter