Полтавці впевнені, що міські дороги ремонтують для "галки"

Новини
Ольга Матвієнко12 лютого 2013 о 09:001426 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці впевнені, що міські дороги ремонтують для "галки"
Журналісти "Кола" запитали у полтавців, чи влаштовують їх стан доріг на полтавських вулицях і якість їхнього щорічного ремонту. Читайте, що розповіли автомобілісти та користувачі громадського транспорту.
























































Юрій

Дороги жахливі. Ремонтувати прямо зараз можна будь-яку вулицю. Мені здається, що тільки Фрунзе більш-менш нормальна. А всі інші дороги в жахливому стані. Таке враження, що їх не ремонтують зовсім. Або засипають трохи асфальтом, який через тиждень висипається. Я водій із п’ятнадцятирічним стажем і можу сказати, що нашими дорогами тільки на джипі нормально їздити, легкова машина дуже швидко розбивається.
В’ячеслав

Дороги у нас завжди ремонтують під зиму. За зиму все вимерзає. Ремонт не дає ніякого толку. Наступного року ще гірше стає. Сказати конкретно, які дороги вимагають нагального ремонту, не можу. Вони всі його потребують.
Олена

Не можу сказати точно. Звичайно мене не влаштовує стан доріг у Полтаві. Особливо на околиці страшно. У центрі ще так собі, а на район потрапляєш – взагалі неможливо їздити.
Олексій

Ремонтувати пора усі вулиці. Для початку, можливо, вулицю Островського, закінчити Енгельса. Там дуже добре зробили, аби ще й другу сторону вулиці закінчили, то було б гарно. Взагалі, ті, де найбільше транспорту, основні вулиці з великим навантаженням. Це Пушкіна, мабуть, Панянка, де багато вантажного траспорту рухається. На таких вулицях дороги в першу чергу повинні ремонтувати. А взагалі, ремонтують у нас дороги, але хіба то ремонт? Як один сказав: «Як платять, так і ремонтуємо». По мокрому часто засипають ями. Іноді буває таке, що яма просто по коліно, тоді спасибі за те, що хоч на місяць якось насипали. Дощі перестануть, а тоді можна якось нормально робити. Якщо робитимуть.
Віталій

Не знаю, як у Полтаві, але спочатку потрібно за місто поїхати, там подивитися. На районі жахливий стан доріг. Ремонт кожного року нічого не дає. Усі знають, що у нас зараз дуже поширена практика латкового ремонту. На ньому можна більше грошей отримати. Думаю, що до ремонту у нас ставляться недобросовісно, бо кожен рік ремонтують ті самі вулиці.
Сергій

Після зими у нас страшні дороги. Я не з Полтави сам, але знаю, що першочергово ремонтують центральні вулиці, де великий потік транспорту. А до околиць руки не доходять. А потім, мені не подобається, що ось центральна магістраль – Київ-Харків – а так погано ремонтується. Раніше такі автостради не ремонтували окремими ямками. Як я собі уявляю, то повинні накладати шар асфальту. Це ж дорога така важлива, центральна – і ямковий ремонт. Розумію, коли ями латають на третьосортних дорогах, між селами десь, хай буде. А тут, де їздять вантажівки. Коли асфальт плавиться від спеки, навіть колії з’являються, то як же можна окремі ями засипати. Я не інженер, але думаю, що повинні накладати солідний шар асфальту, щоб воно трималося. Можна пригадати одеську автостраду. Вона така, наче після бомбардування. Про якість ремонту можна судити навіть з того, що вулиці, де асфальт поклали шаром, зробили так званий капітальний ремонт, дуже довго служать, усе одно тріскаються. Бачив, як у нас ямковий ремонт робили під дощ. Воно ж не пристає так, як треба, смола повинна приклеїти нормально асфальт. Як же воно буде триматися. Звичайно, ремонтникам дають завдання, вони і їдуть робити. Тут питання часто навіть не у дорогах, якими машини їздять, а на тротуари наші розбиті подивитися. Ними мало переймаються. Кладуть наприклад ось плитку, а вона ж більш крихка. Естетична, звичайно, але менш стійка, ніж той самий асфальт на тротуатрі. Думаю, що в нас на таких оце ремонтах гроші заробляють.
Дмитро

Я не водій, але громадським транспортом їжджу. Знаю, що на Алмазному ремонтували добре дороги, може ще десь, але інші дороги у нас погані. У нас традиційно зараз роблять ямковий ремонт: вирили, шматками залатали і все. Сказав би, що у нас ремонт роблять косметичний, щоб видимість створити.
Віталій

Дороги жахливі. Важко назвати якісь вулиці окремо. Вони всі у нас розбиті. По маршруту «Кільцевого» ще більш-менш дороги. Думаю, що ремонт у нас не в належний час виконують. Зазвичай під зиму починають активно латати.
Костянтин Антонович

Щоб сказати не дуже лайливо, але влучно про дороги, то навіть не знаю. М’яко кажучи, стан доріг у нас незадовільний. Справа в тому, що чиновникам, мабуть, вигідно кожного року ремонтувати. А ремонтують часто одну і ту вулицю із року в рік. Можна припустити, що асфальтопереробні заводи належать комусь із привладних, а тому вони просто заробляють і крадуть гроші на цих ремонтах. Нам гірше, бо асфальт жахливий, а їм – краще, бо треба ж робити видимість ремонту. От і продовжують наші гроші закатувати в асфальт.
Олексій

Думаю, що у нас всі вулиці потрібно ремонтувати. Особливо ті, які на околицях. На ремонт цих доріг гроші абюо просто не доходять, або їх не раціонально використовують. Ремонт проводять кожного року, постійно дорожні роботи то там, то тут. Але результатів цієї роботи я не бачу. Добросовісність ремонтників викликає певні сумніви.
Вадим Анатолійович

Дороги жахливі в Полтаві. Ремонтувати потрібно абсолютно усі. Той поточний ремонт, який у нас кожного року роблять проблеми не вирішує.
Михайло Олексійович Волик

Ви знаєте, я полтавець, але сам із Санкт-Петербургу. Підтримую зв’язок постійно із нашим містом. І можу впевнено сказати, що полтавські дороги – це жах. Для Полтави, де вже років 30 не робили капітального ремонту доріг, це не може бути інакше. Жахливо те, що практивно в центрі, не те, що десь там на периферії, вибиті справжні ями. Можна не тільки колесо загубити, а й ноги поламати. Особливо сумно, коли йдеш на ринок (Центральний ринок по вулиці Шевченка – автор.), люди стоять, торгують у воді, грязюці. Не може такого бути для духовної столиці України. Переважає у нас ямковий ремонт. А яка можебути якість такого ремонту? Сьогодні погода нестабільна – то морози, то відлига. Це ще більше руйнує дороги там, де закриті ями, латки просто наклали. Ці латки – лише тимчасове вирішення питання, але не глобальне. Річ навіть не тільки про дороги, а й про тротуари. Немає їх навіть у центрі міста. Незрозуміло як ходити можна. Звичайно, гроші завжди важко виділити, але на ці цілі, на ремонт, їх десь потрібно дістати в будь-якому випадку. Тим більше дивує, що сьогодні на Полтавщині видобуваєть 40% газу для власних потреб області. За такої умови Полтавщина повинна процвітати, а не те, що дороги нормальні бути.
Юлія

Про стан доріг у нашому коханому місті та людей, які за це відповідають, говорити хочеться лише ненормативною лексикою. Мій чоловік водій, і кожного разу, коли ми виїжджаємо за межі стоянки біля нашого під’їзду, я боюся за життя нашої машинки. Зараз місто потопає і багато ям просто не видно: машина стукається дном, ходова тріщить, про те, що може трапитися, якщо чоловік раптом не впорається з управлінням потрапивши в чергову яму, навіть не хочу думати. Двори в Полтаві взагалі ніхто не ремонтує. Наприклад, по Юрія Побєдоносцева не дорога, а один суцільний кратер – провалені на півтора метри люки не дають розслабитися. Кільцева на Садах–3 жахлива, Красіна теж як після бойових дій. Та й інші дороги теж важко назвати дорогами – супутник, наприклад, відрізок від Південного вокзалу до Дублянщини класифікує як дорогу без покриття. Іноді задаюся питанням, куди йдуть чималенькі кошти, які власники транспортних засобів щорічно сплачують до бюджету? Невже так дорого коштує ямково-кучковий «ремонт» покриття? І що за нова технологія проводити ремонт доріг під дощ? Хочеться згадати часи правління Кукоби, тоді може й не все було гладко, і багато чого неприємного говорили про нього, але кожного року, до 9 травня головні дороги в місті перекривалися полотном і заїзди у двори теж ремонтували. Мабуть ті, хто відповідає за стан доріг у нашому місті, їздять на позашляховиках або літають гелікоптерами і їм проблеми пересічних громадян «до лампочки

Читайте також: Полтавці розповіли, чого бояться під час народження дитини, якими методами лукують застуду і чим люблять їздити до інших міст

Запитували Ольга Матвієнко та Олег Дубина

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter