Поцілунки покращують настрій, сприяють схудненню та лікують від депресії

Здоров'я
Ольга Правденко13 лютого 2013 о 10:542447 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
фото з сайту mrblack.org.ua Що може бути кращим за щирий відвертий поцілунок із коханою людиною?
Після такого поцілунку підвищується настрій, на вустах з’являється усмішка, стає якось по-особливому затишно та приємно. Крім того, учені говорять, що пристрасні довготривалі поцілунки не лише поліпшують настрій, а й можуть побороти різні недуги.

До речі, медики ще не зафіксували жодного факту зараження СНІДом через поцілунок. Натомість із поцілунком від однієї людини до іншої можуть передатися такі хвороби як герпес, гепатит А і Б.

Філематологія – наука про природу поцілунку та його вплив на здоров’я людини.

Корисні властивості поцілунків

Під час поцілунку організм виділяє в кров ендорфіни (гормони радості). Саме завдяки їм люди відчувають радість, спокій і блаженство водночас.

поцілунки тренують серцево-судинну систему людини. Саме під час поцілунку помітно частішає пульс аж до 150-180 ударів за хвилину в жінок і 110-120 ударів за хвилину в чоловіків. Тож поцілунки запобігають вегетативно-судинній дистонії та порушенню циркуляції крові.

Попереджають різні легеневі захворювання. Під час поцілунку наші легені починають набагато ефективніше і швидше працювати (замість звичайних 20 вдихів за хвилину, людина, цілуючись, робить 60).

– Стоматологи стверджують, що поцілунки – чудовий засіб захисту від карієсу. Секрет у тому, що слина містить велику кількість фосфору та кальцію. Крім цього, довготривалий, глибокий поцілунок нормалізує кислотність у порожнині рота, тому він особливо корисний після їжі. Також глибокий поцілунок лікує пародонтоз.

– Це непогана фізична вправа. У процесі поцілунку, людина витрачає стільки ж енергії, як і під час 15-хвилинного плавання.

– Дехто із дослідників стверджує, що завдяки поцілункам можна позбутися зайвих кілограмів. Цікаво, під час поцілунку спалюється майже 12 калорій. Ті, хто часто і довго цілується, за рік можуть схуднути на 1 кілограм.

– Допомагають позбутися зморшок. Цілуючись, людина використовує 34 лицьові м’язи, унаслідок цього підтягується шкіра, а зморшки розгладжуються.

– Має збуджувальний ефект. Найчастіше, цілуючись, партнери збуджуються. Плюс до всього, у слині людини міститься такий фермент як андростерон. Він і підвищує сексуальне бажання в партнерів.

– Чудовий засіб від депресії та джерело позитивного настрою. Сам процес поцілунку супроводжується цілим рядом біохімічних реакцій, завдяки яким і знищуються так звані «гормони стресу».

А для того щоб поцілунок мав оздоровчу властивість, він неодмінно повинен бути щирим/

Під час поцілунку пара отримує по 9 міліграм води, 0,18 міліграма органічних частинок, 0,7 міліграма жирів і 250 різних бактерій. А чоловік за своє життя «з’їдає» від 8 до 12 кілограм губної помади.

Що думають про поцілунки вчені з різних країн

Учені поки не можуть пояснити до кінця, що відбувається в організмах людей, які цілуються. За однією з теорій, під час цього процесу відбувається обмін феромонами – речовинами, що містяться в слині та викликають збудження.

У Франції захищена докторська дисертація «Фізіологічні, психологічні, мистецькі, епідеміологічні та профілактичні аспекти поцілунку». На думку французьких фахівців, 30% людей воліють цілуватися на пляжі, 20% люблять це робити на лавах у скверах, парках, у тихих провулках, 12% – у кінотеатрі чи ліфті.

Німецькі вчені змогли навіть визначити техніку оздоровчого поцілунку: для цього потрібно цілуватися не менше трьох хвилин, дивлячись в очі одне одному. Поцілунки – відмінний засіб для підняття настрою та зміцнення імунітету. Вони рятують від стресів, депресії та навіть втоми. Постійні поцілунки з коханою людиною продовжують життя.

Цікаві факти про поцілунки

66% людей закривають очі під час любовного поцілунку;

у середньому людина витрачає 20 160 хвилин (або два тижні) свого життя на поцілунки;

50% людей уперше цілуються, не досягнувши 14 років;

на своїй Батьківщині знаменитий французький поцілунок називається «злиттям душ» – у поцілунку працюють не тільки губи, а й язик;

поцілунки жителів Крайньої Півночі це щось більше, ніж просто потертися носами. Закохані насолоджуються ароматом одне одного;

у Японії, Тайвані, Китаї та Кореї не заведено цілуватися на людях.

До теми: Що подарувати коханим на День Святого Валентина

У День всіх закоханих в Полтаві пройде караоке–батл

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter