Антимонольщики перевіряють «Водоканал» через ріст у Полтаві норм споживання води

Новини
14 лютого 2013 о 15:251641 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Володимир Оніщенко, голова Полтавського територіального відділення АМКУ.У Полтаві перевіряють доцільність нещодавнього підвищення норм споживання води для жителів обласного центру.
Про це на прес-конференції заявив Володимир Оніщенко, голова Полтавського територіального відділення АМКУ.

28 грудня 2012 року Полтавський міськвиконком ухвалив нові норми споживання води для населення міста. Ті громадяни, які не мають в квартирах лічильників, відтепер платять за спожиту воду більше. Міськвиконком через свою прес-службу стверджує, що нові норми приймали на звернення обласного КП «Полтававодоканал».

-Ми проводимо дослідження ситуації, вона непроста. Зробили перевірку «Водоканалу», яка закінчилася на днях, дивилися документи. Так співпало, що одночасно в Полтаві підвищилися ціни на хліб і норми споживання води. За хліб не було жодного дзвінка. А от за воду до нас надходила маса дзвінків і скарг, - розповів Володимир Оніщенко, голова Полтавського територіального відділення АМКУ.

Читайте також – У Полтаві можуть звільнити від відповідальності правопорушників-«стукачів»

Про попередні висновки ревізії, на думку Володимира Оніщенка, говорити ще зарано.

- Норми споживання води для полтавців розроблялися Академією при Міністерстві ЖКГ. Туди звертався «Полтававодоканал», і після розрахунків науковці видали такий результат. Але зараз говорити і брати під сумнів, чи це підвищення правильне і обґрунтоване, ми не маємо таких підстав. Ми хочемо подивитися набагато глибше: за рахунок чого виходили на збільшення норм споживання, порівняти всі складові. Будемо працювати над цим питанням не один місяць, це досить серйозна робота, - прокоментував Володимир Михайлович.

З результатами досліджень після їх завершення в Антимонопольному комітеті пообіцяли ознайомити населення та ЗМІ.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter