Дві полтавки врятували чотирилапих від голоду та холоду, а ще перевиховали сусідів (фото)

Ситуація
15 лютого 2013 о 14:351348 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Дві полтавки врятували чотирилапих від голоду та холоду, а ще перевиховали сусідів (фото)
У  Київському районі Полтави дві жительки гуртожитку щодня годують вуличних собачок.
Для них вони облаштували будки та перевиховали сусідів, аби ті також дбали про тварин.




Полтавки Алла та Євгенія уже кілька років опікуються чотирилапими, які живуть у дворищі їхнього гуртожитку. Джексон, Тузік, Дуняша, Рижик, Рижуха, Нора, Джек… – так щодня жінки гукають тварин до їжі. Для них вони облаштували та утеплили будки, де зробили приховані отвори позаду, аби ті могли тікати від нападників. Адже часто знаходяться «добрі» підлітки чи дорослі, які лізуть бити тварин.

До теми - У Полтаві 7 цуценят, які залишились сиротами, шукають господарів (фото)

– Хтось приблудився, когось підкинули, а одну взагалі господарі виїхали і залишили, – розповідає пані Алла. – Пес, що кульгає, взагалі приблудивсь до нас з «ГРЛ», я в тому мікрорайоні раніше працювала. Дбаємо про тварин уже четвертий рік. Дуже ж таки їх шкода.

Наразі жінки доглядають за 10 собаками та двома котами. Ця цифра іноді зростає, та рідко зменшується. Адже іноді їм підкидають тварин, а от забирати, мало хто наважується.

– У період великих морозів нам підкинули в пакеті цуценят, – говорять жінки. – Коли помітили знахідку, їх уже притрусило снігом. Всіх щенят ми вигодували та пороздавали. Раніше давали оголошення, аби хто приютив наших чотирилапих, але все даремно. Перше питання в людей – яка порода? Та про яку породу може йти мова.

Своїх підопічних полтавки годують у будні двічі, а у вихідні тричі. Для цього щодня купують по 1,5 кілограми курячих шийок та лапок; варять різні каші та виставили у під’їзді відра, куди решта жителів гуртожитку можуть теж щось кинути для тварин.

Жінки перевиховали своїх сусідів.

– Не всі люди розуміють і позитивно ставляться до наших дій. Часто сварили нас за це. Але з часом самі почали виносити їм то хліба, то ще щось, – продовжує пані Алла. – Окрім того, нам дуже допомагає один чоловік, який о опікується місцевим гаражним кооперативом. Він з самих Рибців возить цим песикам поїсти. Його дружина спеціально варить для них їжу у великих  каструлях. Купує чоловік харчі для тварин і в магазині.

Собаки часто проводять пані Аллу на роботу, а потім зустрічають. А коли її син ходив до репетитора, то один з чотирилапих протягом години чекав біля під’їзду викладачки, щоб хлопець ніде не загубився.

Жительки гуртожитку захвилювались, коли тиждень тому в Полтаві багатьох покусав рудий пес. Адже в них такого кольору не один. Тож жінки переймались, аби їхніх підопічних не образили.

Своїм собакам полтавки ще до того за власні кошти зробили вакцинацію проти сказу. Збираються їх і стерилізувати. У цьому пообіцяли допомогти волонтери  «Юного Європейця».

До речі, вакцини від сказу в Полтаві досить, проте великого запасу не тримають

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter