Вакцини від сказу в Полтаві досить, проте великого запасу не тримають

Новини
13 лютого 2013 о 14:001267 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Вакцини від сказу в Полтаві досить, проте великого запасу не тримають
Вакцини від сказу в Полтаві досить й вистачить усім жертвам скаженого пса.








фото з сайту lishniives.ruфото з сайту lishniives.ru







Про це повідомив Віктор Лисак, директор департаменту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації.

Було її в достатній кількості й у період паніки, коли собака почав кусати полтавців. У лікарнях бракувало лише препарату «Імуноглобулін». Його призначають як супутній для лікування сказу і лише тим, кого собака вкусив за руку.

Проте поповнити його запаси встигли вчасно. Препарати замовили з Харкова. Основними ж є вакцини «Кокав» та «Індіраб».

У той же час, налякані панікою полтавці йдуть до лікарів навіть через три місяці після укусів

7 лютого, коли до лікарів почали звертатися перші покусані собакою полтавці, у Полтаві на базі першої міської лікарні було 5 упаковок «Імуноглобуліну». Його увесь використали. Наступного ж дня, на підприємстві «Полтавафарм», яке постачає подібні препарати на Полтавщині, було 133 дози вакцини від сказу «Кокав» та 18 «Імуноглобуліну».

- Всі заявки, які були нам дані фахівцями першої лікарні, підприємство виконувало, - говорить Наталія Стецюк, директор обласного комунального підприємства «Полтавафарм».
Та оскільки попереду були вихідні й кількість жертв рудого пса продовжувала зростати, додатково партію вакцини терміново вирішили замовити у Харкові.

Як пояснив Віктор Лисак, значних запасів цих препаратів ніхто не створює. Наприклад, «Імуноглобулін» має короткий термін зберігання. Тому кожна лікарня формує запас препаратів відповідно до власних потреб. Орієнтуються на середню кількість постраждалих, які є за рік.
- У нас є угода з КП «Полтавафарм» щодо забезпечення лікарськими препаратами на період надзвичайних подій. Ми не можемо закупити велику кількість ліків, які б просто лежали на складі аж доки не зіпсуються, - говорить Віктор Лисак.

Так уже в суботу усіх 42 постраждалих вакцинували. Вакцину «Кокав» ввели 34 полтавцям, 8 щепили «Індірабом». 12 з них додатково призначили «Імуноглобулін».

На усі щеплення, за попередніми підрахунками, піде 150 тисяч гривень.

Читайте також: Як пізнати скаженого пса та що робити, якщо з ним зустрілись.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter