Полтавський школяр отримав винагороду за порятунок сусідки з вогню

Новини
Ольга Матвієнко19 лютого 2013 о 18:311180 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавський школяр отримав винагороду за порятунок сусідки з вогню
Фото Ольги МатвієнкоСьогодні в Управлінні державної служби надзвичайних ситуацій нагородили 9-класника, який кинувся рятувати сусідку із пожежі у її будинку.


Євген Шуба, учень полтавської загальноосвітньої школи № 7 мимоволі став героєм.

- 25 січня о 9 годині я почув у кімнаті запах диму і вибіг на вулицю. Побачив полум`я у сусідки. Вибив рукою вікно і почав гукати жінк, але вона не відповідала, - розповів Євген.

Поки мама побігла викликати пожежників, він часу не гаяв - ногою вибив двері і виніс напівпритомну сусідку з хати. Допоки старенькій допомагали оговтатися, Євген приніс відро із водою та намагався залити полум`я:

- Я побіг за відром із водою, але загасити вогонь не вдалося. Вже потім прибігли сусіди і почали заливати через розбите вікно і двері. Через дві-три хвилини приїхали дві пожежні машини.



Хлопець розповів, що не сумнівався жодної хвилини, адже знав, що у сусідки хворі ноги. Тож без вагань кинувся у вогонь. До слова, юнак зізнався, що завжди мріяв стати рятувальником, а цей випадок ще більше ствердив його у виборі професії.

Читайте також: Не так давно полтавська міліція дякувала 16-річному хлопцю за затримку грабіжника і він розповів свою історію

- Знаєте, коли кажуть, що хочеться - аж болить. Оце воно, - розповів Євген. - Тим не менше, героєм я себе не вважаю. Спочатку взагалі не хотів, щоб хтось знав, але класний керівник розпитувала і змусила все розповісти. не хотів телекамер та преси. Непогано, що в школі однокласники не стали по-іншому ставитися.

Заступник голови Полтавської ОДА Борис Галушко  та Роман Кириленко, начальник Управління ДСНС у Полтавській області, які вручили хлопцеві за мужній вчинок MP3 програвач та подяку, пообіцяли докласти зусиль, аби мрія хлопця про професію рятувальника справдилася.

До теми: У Полтаві через замикання електромережі згорів будівельний вагончик

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter