Паркан біля полтавської перукарні не зрізали, але повісили знаки для інвалідів (+ фото)

Фото
Ольга Матвієнко20 лютого 2013 о 11:112053 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Паркан біля полтавської перукарні не зрізали, але повісили знаки для інвалідів (+ фото)
Сумнозвісний паркан біля перукарні "Людмила" на Садах-1 так і не зрізали попри відповідні приписи, але на ньому зробили знаки для інвалідів і повісили кнопку екстренного виклику.
Кнопка виклику працює, але допомоги потрібно чекати кілька хвилин. Фото Ольги МатвієнкоКнопка виклику працює, але допомоги потрібно чекати кілька хвилин. Фото Ольги Матвієнко Сумнозвісний паркан біля перукарні "Людмила" на Садах-1 так і не зрізали попри відповідні приписи, але на ньому зробили знаки для інвалідів і повісили кнопку екстренного виклику. Нагадаємо, що близько року назад власниця перукарні, не маючи дозвільних документів, відгородила частину тротуару біля закладу півтораметровим парканом, щоб зменшити потік людей перед вікнами. - Зараз власниця знову подала документи на отримання дозволу, щоб цей паркан стояв, - розповіла Юлія Плужник, юрист громадської правозахисної організації "Гідність". - Знову подали документи для цього, які невідомо звідки взялися за два дні, як і попереднього разу. Аби довести неправомірність встановлення паркану та утиск людей із обмеженими можливостями, правозахисник звернулася до організації "Спорт для всіх" та її члена Ірини Твердохліб із проханням проінспектувати доступність перкурні за умови, що там стоїть паркан. - Ірина через кілька днів повинна приїхати сюди на перевірку. Очевидно ця інформація стала відомою і власниці перкурні, бо незабаром тут з`явилися ці позначки, - зазначила юрист. - Ці позначки відповідають європейським стандартам. Це вже гарний результат нашої боротьби. На це пішло 4 місяці. Крім того, на паркані розмістили кнопку екстренного виклику. Якщо інвалід на неї натискає, то йому повинні вийти і відчинити хвіртку. Журналісти "Кола" кнопку виклику випробували і вона дійсно працює. Проте виходити і допомагати нам не поспішали. Лише через кілька хвилин очікування у дверях з`явилася працівниця перукарні і сказала, що зараз замок не висить, тож дзвонити не слід. Замок дійсно зняли, але хвіртка залишається замкненою на засув. Дотягнутися до нього людині в інвалідному візку може бути складно. Тим більше, що знаходиться від з іншої сторони від кнопки виклику. До теми: У Полтаві люди протестують проти будівництва автозаправки на березі Ворскли Юлія Плужник запевнила, що не дивлячись на позитивне зрушення справи, вимоги прибрати паркан не залишать. - Зараз це питання взяв на контроль перший заступник міського голови В`ячеслав Стеценко. Доручив підготувати йому усі документи і доповісти про всі перепетій стосовно цього паркану, - повідомила Юлія Плужник.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter