У Полтаві перехожі годину дивилися на страждання отруєного собаки

Ситуація
Ольга Матвієнко5 березня 2013 о 13:391599 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві перехожі годину дивилися на страждання отруєного собаки
Фото ГО "Право на життя"Близько години перехожі та продавці продуктових кіосків по вулиці Чапаєва неподалік обласної лікарні дивилися, як у страшних муках помирає собака.



- Учора вранці я проходила біля обласної лікарні по вулиці Чапаєва, приблизно там, звідки від`їжджають маршрутки на Кременчук від ТРК "Лтава" і побачила мертвого собаку, - розповіла Катерина Цилуйко, представниця зоозахисної організації "Право на життя". - Продавець кіоску розповіла, що собака близько години билася  в конвульсіях і дуже скавучала. За всіма ознаками його отруїли. Навколо пащі виступила піна.



Фото ГО "Право на життя"Фото ГО "Право на життя"

Свідки розповіли, що жоден із перехожих не зупинився, щоб допомогти тварині. Де собака міг з`їсти отруєну їжу або того, хто годував тварину, ніхто не бачив.

До теми: Полтавські зоозахисники влаштували мітинг під міськрадою проти масового вбивства безпритульних тварин

За словами зоозахисників, отруєну собаку можна було врятувати. Неподалік від місця подій по вулиці Володарського є ветеринарна клініка.

У КАТП-1628, яка займається відловом безпритульних тварин,  ситуацію не коментують і пропонують звертатися до міськради. Проте, за офіційними даними відомо, що вже кілька років комунальники не займаються масовим знищенням безпритульних тварин.

Поодинокі та масові випадки нищення безпритульних тварин невідомими зоозахисні організації міста та волонтери фіксують постійно. Нещодавно такі випадки почастішали у зв`язку з повідомленням про собаку з підозрою на сказ, який покусав у Полтаві 43 особи.

Нагадаємо, що для вирішення питання великої кількості безпритульних тварин у Полтаві планують збудувати притулок.

Читайте також: У Полтаву приїдуть австрійці, щоб стерилізувати полтавських бродячих собак і котів

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter