Полтавські зоозахисники протестували біля міськради (+фото)

Фото
Ольга Матвієнко18 лютого 2013 о 15:071927 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські зоозахисники протестували біля міськради (+фото)
Фото: Ольга МатвієнкоСьогодні біля Полтавської міської ради зібралися представники полтавських благодійних зоозахисних організації, щоб висловити протест проти масового знищення тварин.


За підрахунками полтавських зоозахисників за минулий тиждень у Полтаві знищини кілька десятків безпритульних собак. Хвилю масового знищення безхатьків пов’язують із пошуками скаженого собаки.

– У нас у кожному районі міста є опікуни – люди, які підгодовують безпритульних тварин, доглядають за ними, звертаються до ветеринарів, коли треба, – розповіла Ольга Жуковська із громадської організації «Право на Життя». – За останній тиждень містом прокотилася хвиля масових убивств собак. Кожен із опікунів, наших активістів може впевнено сказати, що собаки безслідно зникають, а деякі загинули прямо у них на очах. Усе це пов’язано із масовою істерією через повідомлення про скаженого собаку. Цією акцією ми хочемо донести до людей, що масове вбивство – не вихід, і припинити масову істерію, адже аналізи не підтвердили сказ у вбитого собаки.

Мітингувальники закликали владу звернутися врешті до гуманних методів вирішення проблуми та збудувати давно обіцяний притулок для бездомних тварин і проводити поступову стерилізацію. На думку представників ГО "Право на життя", саме такі методи допоможуть значно скоротити популяцію тварин у місті.



- Основна маса безпритульних тварин - ті, яких викидають люди. Купують котика чи собачку своїй дитині погратися, а потім викидають, коли набридає. Ніхто цих людей не контролює. Крім того, що відповідні служби повинні вести облік домашніх тварин, потрібно постійно виховувати людей гуманному ставленню до чотирилапих, - впевнена активістка Ольга.

Зараз у Полтаві ставлення до безпритульних тварин не однозначне. Одні вважають, що потрібно для них створювати притулки, а інші - твердять, що необхідно чимшвидше почати винищення, мотивуючи тим, що собаки нападають на людей.

У зоозахисників інший погляд на справу:

- Люди говорять, що небезпечні тварини, але чому так мало звертають увагу на те, що небезпечні люди? Оті "мажори", які п`яні сідають за кермо і літають вулицями Полтави, педофіли, психічно неврівноважені люди, які запросто можуть вбити.  А от собак можна звинуватити у будь-чому, бо вони безсловесні, - розповіла Катерина Скакун.

На думку активісти, навіть більшу загрозу становлять не безпритульні тварини, а тварини на вільному утриманні, які маючи дім, вільно бігають вулицями без господарів. Це все викликане тим, що й досі у Полтаві не розробили правил утримання домашніх тварин.

Не дивлячись на те, що представників влади заздалегідь попередили про акцію, ніхто не вийшов. За підписом тих, хто прийшов на протест, міському глові Олександрові Мамаю доправили петицію із проханням розібратися, хто безкарно нищить тварин і хто віддав такий наказ та взяти на особистий контроль виконання "Програми регулювання чисельності безпритульних домашніх тварин у м. Полтаві на 2012-2016 роки".