Олександр Мамай назвав ціну проїзду в Полтаві низькою, порівнявши з європейською (відео)

Новини
7 березня 2013 о 11:051245 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту transport.poltava.ua.Мер вважає, що вартість квитків у автобусах Полтави найнижча в Україні.
А полтавські транспортники не перекривають своїх витрат на паливо, запчастини, зарплатню водіям і кондукторам. Тому заплановане у Полтаві підвищення тарифів на перевезення, на думку міського голови, є вимушеним кроком.

Про це Олександр Мамай розповів полтавцям під час свого звіту за 2-річну роботу.

-  Ні в Харкові, ні в Кременчуці, ні Києві немає проїзду по 1,75 гривні в автобусах. Мінімальний проїзд по всій Україні – 2,5 гривні, - говорить мер.

Крім того, з існуючих у Полтаві 76 транспортних маршрутів 26 не забезпечені автобусами, тому що перевізники відмовляються возити пасажирів по невигідних напрямках дешево.

- Якщо на 10-15% «Кільцевий» маршрут є прибутковий, то Лісок, Вакуленці, Івонченці, Червоний Шлях  - ці маршрути на 30-40% є збитковими, - розповів Олександр Мамай.

Тим, кому нова ціна 2,5 гривні на проїзд в автобусах є дорогою, мер пропонує скористатися іншим видом транспорту – тролейбусом.

-  Безумовно, для населення це важко. Але будь ласка, пересідайте в тролейбуси: вони чистенькі відремонтовані, курсують туди, куди й автобуси по 1,25 гривні. 10 тролейбусів ми закупили нових, 6 вже відремонтували. Весь комунальний транспорт розцінки піднімати не буде, - зазначив Олександр Мамай.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter