Семирічна полтавка красою і талантами підкорила Європу і привезла дві корони

Дозвілля
Ніна Король9 березня 2013 о 23:242199 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Семирічна полтавка красою і талантами підкорила Європу і привезла дві корони
Школярка з Полтави Іванна Браїлко на конкурсі краси у Празі завоювала одразу два найпочесніші титули.


Володарка двох корон Іванна БраїлкоВолодарка двох корон Іванна Браїлко

Дівчинка стала абсолютною красунею «Міні-міс Європа» («Mini/junior miss & mister European Union 2013») у своїй віковій категорії й за це має найбільшу і найзначущішу корону. А ще отримала іншу корону, неочікувану – дитяче журі конкурсу присудило її полтавці і назвало Іванну «Зіркою, що сходить».

Про це розповіла Юлія Браїлко, мама дівчинки.

– Загалом за титули гарних і талановитих боролись 27 учасників (26 дівчаток і один хлопчик)  із країн Європи, найбільше – з Російської Федерації. А Україну представляли дві полтавки – наша Іванна та ще 10-річна Ніна Кривошта, – говорить пані Юлія, мама Іванни. У своїй віковій групі Ніна теж здобула високий титул  – «Best міні-міс Європа».

Іванна Браїлко спеціально для конкурсу в Чехії вивчала і чеську мову. Творчі завдання, як, приміром, візитівку чи інтерв’ю із журі, готувала теж різними мовами. Загалом довелось показати своє вміння спілкуватись українською, російською й англійською. Хоча найбільше російською – саме її найбільше розуміли всі члени журі.

Іванка та чешка Саша. Фото надані Юлією БраїлкоІванка та чешка Саша. Фото надані Юлією Браїлко

Друзі родини долучились до перемоги Іванки

Добре, що родина Браїлків має чимало тямущих друзів, які долучились до того, щоб Іванка здобула ці корони: адже одні друзі з Праги переклали частину пісні чеською, інші допомогли із записом компакт-диску, подруга мами створила віршоване привітання англійською мовою… Допомагали, хто чим міг.

У Празі Іванна дивувала журі вокалом, танцями й акторською майстерністю. Для конкурсу дівчинці готували красиву вечірню сукню, також другокласниця зачаровувала глядачів у авангардному образі Русалоньки, а ще перевтілювалась на сцені й дефілювала в костюмі у стилі Шанель.

– Вечірня сукня у нас була, адже це 14-ий конкурс для нашої донечки (і 4-ий міжнародний), костюм Русалоньки брали на прокат у модельному агентстві «Марго» (дизайнер – відома у Полтаві Світлана Фуголь). А для показу в стилі Шанель ідею побачили в Інтернеті, а частину придумали вже самі, – каже мама дівчинки. Втілювала ідею теж Світлана Фуголь.

Маленька Іванна з 5 років займається в модельному агентстві «Марго». Танцям учиться в школі сучасної хореографії «Тотус» при ОЦЕВУМі, вокалу – у студії естрадного вокалу Геннадія Рагуліна й у музичній школі імені Платона Майбороди.

Як подарунок для учасників та журі конкурсу дівчинка везла диск із власними дитячими піснями (мама часто підбирає вірші, Геннадій Рагулін створює музику – і з’являється пісня для Іванни).

На конкурсі дозволялось співати під «плюс», однак Іванка виконувала пісню наживо, причому її вокал супроводжував фотовідеоряд, який теж допомогли створити друзі родини.

Юний полтавець став наймолодшим ведучим вокального шоу.

Для участі в конкурсі кошти відкладали 2 роки

Загалом участь у конкурсах краси – річ недешева. Сім’я, яка має двох доньок, понад рік відкладала гроші для поїздки, адже тиждень казкового перебування в Празі із відвідинами сусідніх країн та визначних місць Чехії б’є по кишені. Знайти спонсорів для участі дитини в подібному дійстві майже нереально.

– Узагалі, якщо судити об’єктивно, то наші діти, українські, набагато завантаженіші за інших – вони відвідують чимало секцій, гуртків та студій, розвивають різні здібності й таланти, – говорить Юлія Браїлко. – На сцені виступи українців більше вирізняються, є цікавішими й, так би мовити, професійнішими.

У школі до маленької королеви краси ставляться спокійно, без заздрощів

– У нашому класі школи №38 усі діти в чомусь талановиті, тож у кожного є досягнення, – говорить пані Юлія. – А краща подружка Іванни займається східними танцями, вона чемпіонка України, тож підстав для заздрощів не знаходиться. Та й загалом діти кращі від нас, дорослих, і з радістю сприймають успіхи однолітків.

Як каже мама Іванки, найкращим призом для доньки були дві корони зі стразів Сваровські (такі дають тільки на цьому конкурсі). Серед іншого – м’яка іграшка, гарнітур (кольє, браслет та сережки) із чеського кришталю, набір дитячої косметики, лялька Барбі. Грошей на дитячих конкурсах не дають ніколи.

До речі, старша донька родини, 12-річна Марія, теж бере участь у конкурсах краси. Зокрема, востаннє вона та її молодша сестричка Іванна стали учасницями фотоконкурсу,  де Інтернет-голосуванням визначали кращих у рамках конкурсу «Mini/junior miss & mister European Union 2013». Марія посіла там 2 місце, а Іванна – 3.

Детальніше про конкурс краси у фоторепортажі тут


До теми: за титул найкрасивішої змагались полтавки.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter