У Полтаві хочуть встановити правила для утеплення фасадів

Новини
13 березня 2013 о 10:361827 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві хочуть встановити правила для утеплення фасадів
Утеплення фасадів огороджуючими конструкціями повинно контролюватися.










Для утеплення фасадів хочуть встановити правила фото з сайту ternopol.ter.slando.ua)Для утеплення фасадів хочуть встановити правила фото з сайту ternopol.ter.slando.ua)









Про це заявив на прес-конференції Олександр Тонков, начальник Департаменту ЖКГ Полтавської облдержадміністрації.

Читайте також - У Полтаві не вистачає будинкових лічильників тепла й води

За його словами, на сьогодні в державі немає єдиного документу, який би регулював утеплення фасадів. А оскільки тепломодернізацією багатоповерхівок займаються самі мешканці будинків за власний кошт, ніхто не контролює ні колір цих утеплюючих панелей, ні їхню товщину. Якщо перша умова впливає лише на естетичний вигляд, то остання може призвести до непередбачуваних руйнацій стін. Тому в державі потрібно встановити єдині правила утеплення будинків для всіх.

До теми - У Полтаві не вистачає будинкових лічильників тепла й води

Наразі існує державна схема фінансування  термомодернізації багатоповерхівок через об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, щоправда скористалися нею в минулому роців лише на Волині. Луцьким ОСББ надали пільгові кредити для утеплення.  Проте Олександр Тонков сподівається, що цьогоріч скористатися пільговим кредитуванням зможуть і полтавці.

До речі,  Полтавцям обіцяють безкоштовно встановити лічильники газу

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter