У Полтаві цього року збираються встановити пам’ятник Мазепі

Ситуація
Надія Труш21 березня 2013 о 09:491353 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві цього року збираються встановити пам’ятник Мазепі
У Полтаві цього року ВО "Свобода" планує встановити 6-ти метровий пам’ятник Івану Мазепі.


Цей пам’ятник виготовлений кілька років тому для Полтави (Фото kolo.poltava.ua)Цей пам’ятник виготовлений кілька років тому для Полтави (Фото kolo.poltava.ua)

Восени полтавці, можливо, зможуть побачити встановлений пам’ятник гетьману Івану Мазепі.

– Виділено під нього місце, пам’ятник буде розташовуватися у парку біля Свято-Успенського собору, – повідомили у прес-службі обласної ВО «Свобода». – Встановлення заплановане 14 жовтня цього року, на свято Покрови, День українського козацтва. Він уже готовий, нині знаходиться у Києві.

Ситуація з встановленням пам’ятника Івану Мазепі у Полтаві тягнеться уже більше 4 років.

Нагадаємо, за часів головування в країні Віктора Ющенка був виданий Указ № 955/2007 про встановлення пам’ятника Івану Мазепі у Полтаві, на ряду з пам’ятниками учасникам Полтавської битви. Спочатку тодішній мер Андрій Матковський погоджувався з встановленням пам’ятника в Полтаві, але пізніше міська та обласна влада не знайшли розуміння у місці розташування. Після зміни керівництва у місті та області ситуація кардинально не змінилася. Поки ж пам’ятник, виготовлений за пожертвувані кошти, досі не встановлений.

Довідка «Кола»: Іван Мазепа (20 березня 1639-21 вересня 1709) — український військовий, політичний і державний діяч. Гетьман Війська Запорозького, голова козацької держави на Лівобережній (1687—1704) і всій Наддніпрянській Україні (1704—1709).

Також читайте:

В Україні є хутір, який колись належав Івану Мазепі

У Полтаві щороку проводять фестиваль мистецтв «Мазепафест»

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter