Полтавець підробив диплом, щоб працювати тренером

Ситуація
Ольга Матвієнко22 березня 2013 о 11:501253 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
tsn.ua Щоб стати тренером із футболу в одній зі спортивних шкіл Полтави, чоловік підробив диплом про закінчення вишу.


Як повідомили у Київському райвідділі міліції, працівники управління СБУ Полтавщини отримали оперативну інформацію про те,  що 51-річний полтавець ще у 2008 році при влаштуванні на посчаду тренера і одній із полтавських ДЮСШ подав підроблений диплом.

Для перевірки цих фактів правоохоронці направили відповідні запити до навчального закладу, який був вказаний у документах. Цей навчальний заклад знаходиться в одній із сусідніх областей. Виявилося, що тренер взагалі ніколи не навчався у цьому виші. Відповідно, він ніяк не міг отримати диплом про отримання вищої освіти за спеціальністю «Фізична культура і спорт».

- Зараз відкрили кримінальне провадження за частиною 4 статті 358 - викориристання завідомо підробленого документа. Загалом дана стаття передбачає покарання і за саму підробку. Але чоловік під час допиту розповів, що сам ці документи не виготовляв. Тож ми у ході слідства розшукуємо того, хто підробив диплом, - зазначив Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС області.

Стаття , під яку підпадає підробка і використання підробних документів, передбачає штраф, арешт строком до 6 місяців або обмеження волі до 4 років.

До теми: У Полтаві підробляли пенсійні посвідчення, щоб їздити безкоштовно

За словами Володимира Пасічка, справи про підробку документів на Полтавщині зустрічаються відносно часто. Але основний вид документу - про інвалідність, який потім використовують для отримання пільгового проїзду.

Читайте також: Як розрізнити справжні і підробні гроші