До Полтави завітав японський майстер східних єдиноборств

Спорт
Олег Дубина23 березня 2013 о 20:251297 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 До Полтави завітав японський майстер східних єдиноборств
Кацухиро Акаіва (фото Олега Дубини)Кацухиро Акаіва проводить відкриті майстер класи з іай-дзюцу (іайдо)
У спортивному залі полтавської загальноосвітньої школи №7 протягом 22-24 березня проходить відкритий семінар з іай-дзюцу (іайдо). Майстри східного єдиноборства з всієї України зібралися в одному місці аби перейняти досвід у сихана (майстра японських бойових мистецтв, що володіє 5 даном і вище) Кацухиро Акаіви, який спеціально для цього завітав до обласного центру.

Іай-дзюцу вимагає миттєвого оголення меча в момент ворожої атаки, на вулиці або в приміщенні, у сидячому або стоячому положенні під час ходьби по нічній дорозі, тому не дивно, що в залі практично не було посмішок на обличчях людей, які приймали участь в семінарі. Всі погляди були направлені на японського майстра, який кожним своїм рухом та помахом меча виявляв свою майстерність, з якою намагався поділитися з українськими наслідувачами східного єдиноборства.

Майстри з всієї України зібралися в ПолтавіМайстри з всієї України зібралися в Полтаві

- Для Акаіви єдиноборства насправді хобі, - розповідає Євгеній Кушнір, президент Федерації Айкідо та Будо Полтавської області «Мутокукай». – Але він дуже любить свою справу, і приїхав сюди за власні кошти. Окрім цього японський майстер є сиханом школи Минамото-рю. Іайдо на Україні взагалі то з’явилося не так давно, але люди вже почали ним захоплюватися.

Семінар буде тривати три дніСемінар буде тривати три дні

Довідка. Іайдо – це споріднений стиль бойового мистецтва. Він з’явився в Японії в XV-XVI сторіччі як спосіб захисту від несподіваних атак та атак з засідок (іай-дзюцу).

Читайте ще:

Новий начальник КРУ Полтавщини збирається і далі підтримувати єдиноборства

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter