Куди в Полтаві можна здати зіпсований ртутний термометр

Новини
28 березня 2013 о 16:372675 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Куди в Полтаві можна здати зіпсований ртутний термометр
Куди полтавцям подіти зіпсований термометр та що робити зі ртуттю.
Адже просто викинути його до смітника небезпечно. Випари ртуті, які можливі при температурі від +18 0С, здатні спричинити отруєння. Про те, як діяти, коли розбився термометр, нам розповіли  в Управлінні ДСНС України в Полтавській області.

Фото з сайту kolomyya.orgФото з сайту kolomyya.org

Єдиним, хто займається утилізацією ртуті у Полтаві, є  аварійно-рятувальний загін УДСНС України в області.

До теми - Енергозберігаючі лампи утилізувати треба. Та для полтавців це питання не вирішене

- Сама ртуть не така небезпечна, як її випари. Вони дуже токсичні, -  розповіла  Світлана Рибалко, помічник начальника з питань взаємодії зі ЗМІ  та зв’язків з громадськістю УДСНС.

Якщо ви ненароком розбили термометр, вона радить,  відразу відкрити вікна, вийти з приміщення та зателефонувати на «101».

Ні в якому разі зіпсований термометр не слід викидати у смітник. 2 грами ртутi, які містяться у ньому,  здатні забруднити 6 тисяч  кубометрiв повiтря.

Рятувальники ж проведуть  демеркуризацію – зберуть ртуть та знешкодять приміщення.

- Все це зроблять безкоштовно, розповіла Світлана Рибалко. - Наші працівники працюють у спеціальних костюмах із захистом органів дихання. У них є спеціальне обладнання для того, щоб зібрати ртуть: совочки, лопатки, навіть спеціальний пилосос для всмоктування ртуті, - розповіла Світлана Рибалко.

Якщо ж термометр лише пошкодився, а ртуть не витекла, його слід покластит у герметичну упаковку. А далі - здати до аварійно-рятувального загону УДСНС. Там його утилізують.

Читайте також : Полтавець знайшов у своєму авто два кілограми ртуті

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter