Полтавські студенти-волонтери допомагатимуть невиліковно хворим

Новини
Надія Труш2 квітня 2013 о 16:261310 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські студенти-волонтери допомагатимуть невиліковно хворим
У Полтаві волонтери допомагатимуть невиліковно хворим, розповідатимуть про проблеми таких людей.


фото з сайту www.volynnews.comфото з сайту www.volynnews.com

Полтавська молодь проводитиме благодійні акції та інші різні заходи, щоб підтримати програму паліативної допомоги.

До теми: на Полтавщині уже відкрито 104 паліативних стаціонарних ліжка.

– Здебільшого волонтери будуть надавати інформаційний супровід, тобто інформувати про те, що є люди, які потребують посиленої допомоги та уваги, – зазначив Олексій Олєйніков, представник БО «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги», керівник школи волонтерів. – Наприклад, волонтери будуть роздавати листівки, розповідати іншим полтавцям про проблему паліативної і хоспісної допомоги. За побажанням хворих, можливе надання послуг на дому. Але це будуть не медичні послуги, цим займатимуться кваліфіковані спеціалісти. До слова, минулого року наша благодійна організація допомогла чотирьом полтавцям пройти безкоштовне обстеження.

Довідково: паліативна та хоспісна допомога — це професійна медична та психологічна допомога пацієнтам з важкими невиліковними хворобами і обмеженою тривалістю життя.

Нагадаємо, минулого року у Полтаві презентували програму, яка допоможе невиліковно хворим. На  це витратять 83 тисячі доларів.

Як зазначив Олексій Олєйніков, стати волонтером зможе, за бажанням, кожен студент. Для того, аби допомогти невиліковно хворим, звертатися за адресою: вул. Комсомольська, 37, к. 7, тел. 097-787-61-77.

Також читайте:

У Полтаві за кошти уряду Японії обладнали хоспіс та реанімацію для хворих на СНД

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter