Проїзд у маршрутках та експресах в Полтаві піднімуть до 2,5 гривень

Новини
18 квітня 2013 о 16:151844 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото autosite.com.uaУ Полтаві тариф на проїзд у маршрутках незабаром може зрости з 1,75 до 2,5 гривень.
Це передбачає рішення міськвиконкому, проект якого опублікований в сьогоднішньому номері комунальної газети «Полтавський вісник». Крім того, по 2,5 гривні полтавців возитимуть нові експрес-автобуси, які мають з’явитися в місті.

Влада Полтави вирішила підняти плату за проїзд не лише в звичайних автобусах, а й у маршрутних таксі. Новий тариф для маршруток хочуть встановити на рівні 2,5 гривень. Стосується ця ціна також перевезень пасажирів у автобусах, які здійснюватимуться в поки що невідомому для нашого міста режимі «експрес».

З існуючих у Полтаві 66 маршрутів, експрес-автобуси кількістю 18 одиниць будуть їздити на 6 маршрутах: «Кільцевий» (+зворотній напрям), «м-н Левада –м-н Половки – м-н Алмазний – м-н Левада» (+зворотній напрям), «Південний – м-н Алмазний – м-н Половки – Південний» (+зворотній напрям). 111 автобусів курсуватимуть як маршрутні таксі на 47 маршрутах.

Проект рішення «Про встановлення тарифів на послуги з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування у пасажирському транспорті м. Полтава» міськвиконком ще не погоджував з Полтавським відділенням Антимонопольного комітету України, повідомив його голова Володимир Оніщенко.

–       Що таке експрес-рух, я чесно кажучи, не зовсім розумію. Щодо маршрутного таксі, ми будемо наполягати на тому, щоб воно було маршрутних таксі, а не автобусом у звичайному режимі руху з більшою вартістю проїзду. Кількість перевезення пасажирів має відповідати кількості місць для сидіння, зупинки мають бути на вимогу. Тут потрібно навести порядок, – вважає Володимир Оніщенко.

Нагадаємо, у Полтаві квиток на проїзд у автобусах, що працюють в звичайному режимі руху, невдовзі коштуватиме 2 гривні. Це станеться орієнтовно в травні після набуття чинності відповідного рішення Полтавського міськвиконкому. Як стало відомого сьогодні,  тариф для перевізників погодило Полтавське відділення Антимонопольного комітету України.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter