Міліція не виявила у Полтаві кредитну контору, яку викрили журналісти програми «Гроші»

Ситуація
24 квітня 2013 о 15:34970 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту vkurse.uaСьогодні, 24 квітня, під час прес-конференції УМВС у Полтавській області міліціонери розповіли про свою реакцію на сюжет програми «Гроші», де викрили кредитне шахрайство у Полтаві.










Журналісти цікавились чи проводилась перевірка по висвітленій журналістами інформації.

– Перевірка з боку міліції у будь-якому випадку проводиться,і в даному випадку також, – зазначив Юрій Сулаєв, речник Полтавської обласної міліції. – Але ви спробуйте знайти тепер тих шахраїв. Це так само, як відкриваються контори, які нібито допомагають людям знайти роботу. Ми перевірили інформацію після сюжету, але там вже їх не було. Вийшов сюжет – вони зникли. Так само дуже часто в нас у Полтаві виставляється інформація в масмедійному просторі, замість того, щоб надати її міліції і разом провести розслідування. А тоді ця інформація змушує злочинця терміново згортати свою діяльність і ховатись.

Узагалі, за словами міліціонерів, контори, які працюють, маскуючись під кредитні спілки, діють на межі шахрайства. Вони є фактично в усій області.

До теми - Як полтавцям безпечно взяти кредит

– Незрозумілі люди орендують приміщення і відкривають такі організації, – продовжив Юрій Васильович. – Полтавці підписують з ними угоду, не вивчаючи її, і вступають у цивільно-правові відносини У цій ситуації у працівників міліції на сьогодні немає підстав затримувати таких людей. Бо кожна людина має право заключати між собою джентельментські, партнерські та будь-які угоди. У правовому полі вони чинять на межі шахрайства, але шахрайства немає.

Поки що ж у міліції рекомендують ошуканим такими конторами,  відразу звертатись до суду із заявою про розрив  угоди.

– Ще не було такого у практиці, коли люди звертались в суди на розірвання такого договору, щоб суд не задовольнив позив позивача. У всіх стовідсотково зверненнях громадян, які були жертвами аферистів,  приймалися рішення на їх користь, а договір визнавали нікчемним. І пам’ятайте, коли вас просять в подібних організаціях зробити перший внесок – це 100% шахрайство, – додав речник.





Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter