У Полтаві заборонили відвідувати ліси на травневі свята

Ситуація
30 квітня 2013 о 10:431810 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту www.lis.kr.uaНа території Полтави та більшості районів області спостерігається високий клас небезпеки.
Тому лісівники рекомендують утриматись від відвідування лісів, особливо хвойних.



– У більшості районах Полтавщини зараз спостерігається 4-й рівень пожежної небезпеки. А на території Лубенського району спостерігається надзвичайна пожежна небезпека  5 класу, – повідомив Віталій Шкаревський, речник УДСНС у Полтавській області. – Тому пожежники зараз вже почали працювати у посиленому режимі. Ми спільно з лісівниками у період свят виходитимемо на рейди у ліси, адже люди вийдуть масово на відпочинок на природі. Почнуть розпалювати багаття, що може призвести до небезпеки.

До теми - У полтавських лісах можна цивілізовано відпочивати

Лісники ж попереджають про заборону в’їзду в ліси через високий рівень пожежної небезпеки та штрафи за розпалювання багаття.

– Згідно розпорядження голови Полтавської облдержадміністрації, забороняється в період великої пожежної небезпеки відвідування лісів населенням (при встановленні IV-V класу пожежної небезпеки). А також в’їзд у ліси усіх видів транспортних засобів та розкладання багать, – говорить Лілія Гнатенко, прес-секретар Полтавського обласного управління лісового й мисливського господарства. –  Особливо небезпечно у такий період перебувати у соснових лісах. Тому наші працівники розставили в таких місцях попереджувальні знаки та шлагбауми. А також вийдуть на спеціальні рейди, під час яких проводитимуть роз’яснювальну роботу з відпочиваючими, які все ж таки вирішать прийти до лісу.

До речі, за розпалене багаття у лісі  полтавці можуть забов’язати сплати штраф від 17 до 51 гривні.

До теми - Куди піти у Полтаві на травневі свята