«Ворскла» впевнено перемогла запорізький «Металург»

Новини
Олег Дубина4 травня 2013 о 17:08695 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото Олега ДубиниМ’ячі Володимира Чеснакова, Артема Громова та дубль Євгена Будніка принесли важливі очки полтавцям
Після перемоги головного конкурента полтавців у боротьбі за виживання («Говерли» - прим. автора) підопічним Сергій Свистуна потрібно було обов’язково брати три очки в матчі із запоріжцями. За іншого результату на «зелено-білих» очікувало б дуже нервове закінчення чемпіонату.

«Металург» вже давно втратив всі шанси втриматися у Прем’єр - лізі, тому в матчах, що залишилися, господарі звітної гри боролися в більшості за свій престиж. І треба зазначити, гра металургів в останніх турах виглядала кращою за ту, що була ще місяць тому.

Останній раз «Ворскла» перемагала в Запоріжжі ще в 2005 році, тому полтавці у звітному матчі мали плани перервати цю неприємну традицію.

До теми - Дублери «Ворскли» у важкому матчі здолали запоріжців

У стартовому складі полтавців були зміни в порівнянні з грою проти «Таврії». Замість грека Лагоса зі старту вийшов Курилов. Після перерви, яка була пов’язана з ушкодженням, на поле повернувся Чеснаков. Окрім цього в другому матчі поспіль ворота «Ворскли» захищав Непогодов.

Стартувала гра в середньому темпі. Активність господарів перевтілилася на небезпечним удар Йокича із-за лінії штрафної – м’яч пролетів поряд зі стійкою воріт. Більше безпеки воротам гостей ніс момент запоріжців, які вони створили через хвилину.  Жуніор з правого флангу подав зі штрафного, а Коротецький одним дотиком підправив м'яч у сторону воріт. Футбольний снаряд влучив у Непогодова, від якого відскочив до запоріжця Матеуса. Футболіст «Металурга» так і не зміг використати наданий йому шанс.

Ближче до перерви швидкості в матчі почали збільшуватися. Потихеньку «Ворскла» перехопила ініціативу в матчі. Перший дзвіночок «Металургу» пролунав на 28 хвилині. При розіграші штрафного захисники запоріжців не накрили у своєму майданчику Громова. Здавалося нападник «Ворскли» використає свій момент, однак м’яч після удару головою Артема пролетів поряд з каркасом воріт Грдличка. Господарі продовжували помилятися, і через дев’ять хвилин таки пропустили у власні ворота. Черговий стандарт у виконанні полтавців завершився тим, що м’яч відскочив до Володимира Чеснакова, який акуратно щічкою метрів з 15-ти поклав футбольний снаряд у сітку воріт господарів. Для захисника «Ворскли» цей гол став першим в сезоні.

До перерви ще один момент мав Курілов – м’яч пролетів повз ворота.

Після перерви полтавці продовжували володіти перевагою. На 47 хвилині «Ворскла» повинна була подвоювати свою перевагу, однак удар Ребенка метрів з 12-ти заблокував Матеус. Через хвилину вже Буднік якимось дивом не влучив  по воротам з вигідної позиції.

Читайте ще - «Ворскла» та «Таврія» розписали результативну нічию

Помилки в обороні запоріжців продовжувалися, і немає нічого дивного, що одна з ним перевтілилася в другий забитий полтавцями м’яч. Ребенок з лівого флангу точною передачею знайшов Артема Громова, який випередив двох оборонців господарів та спокійно переграв голкіпера господарів.

Ще був ще не кінець. На 70 хвилині Євген Буднік в один дотик метрів з 18-ти сильним ударом влучно пробив в дальню дев’ятку воріт «Металурга». І знову полтавцям «допомогли» захисники господарів, які в центрі залишили без нагляду гравця «Ворскли».  Через дев’ять хвилин Євген оформив дубль, реалізувавши свій вихід віч-на-віч з голкіпером металургів. Асистентом в цьому моменті виступив Скляр.

В підсумку «Ворскла» здобула напрочуд  впевнену перемогу 4:0.

Відстань полтавців від ужгородської «Говерли» після звітної гри складає сім очок. До закінчення чемпіонату залишилося три тури. Аби залишитися у лізі полтавцям потрібно здобувати в найближчих матчах два очки або чекати втрати залікових балів команди з Ужгорода. Слід зазначити, що суперники зустрінуться між собою в останньому турі в Полтаві.

"Металург" (Запоріжжя) - "Ворскла" (Полтава) 0:4

Голи: Чеснаков (37), Громов (59), Буднік (70, 80)

"Металург": Грдличка, Опанасенко (Ібраїмі, 46), Штурко, Нестеров, Коротецький (Юсов, 65), Гайдаш (Матяж, 46), Жуніор, Гавриш, Йокич, Матеус, Сахневич

"Ворскла": Непогодов, Ребенок, Курилов, Пердута (Куценко, 62), Сапай, Чеснаков, Кривошеєнко (Силюк, 81), Маркоскі (Скляр, 77), Буднік, Громов, Даллку

Попередження: Матеус (51), ​​Йокич (55), Сахневич (57), Ібраїмі (87) – Маркоскі (75)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter