Полтавські митці на фестивалі в Польщі: репортаж з місця подій

Дозвілля
Валентина Зайченко1 червня 2013 о 01:131680 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські митці на фестивалі в Польщі: репортаж з місця подій
Прямо зараз у польському місті Щецин проходить 17-й фестиваль Дні української культури.
Організовує його щороку Щецинське відділення Об’єднання українців.

Як розповів голова об’єднання Іван Сирник, фестиваль влаштовують для української громади у Польщі, яка хоча і живе в іншій країні, але пам’ятає і береже своє коріння, традиції.

На території старовинного замку князів Поморських зібралися митці з України, серед яких і делегація з Полтави. 30 осіб півтори доби їхали автобусом, щоб долучитися до дійства, серед них і працівники редакції «Коло» Юлія Деркач і Валентина Зайченко.

Кераміка, прикраси, живопис, вишиванки, витинанки, вибійки і не тільки –привезли на розсуд гостей фестивалю полтавці, більшість з яких – представники Полтавського обласного осередку Спілки майстрів України на чолі з керівником Аллою Маркар’ян.



Окрім митців, з Полтави до Щецина привезли музикантів – жіночий колектив бандуристок «Вишиванка», які протягом фестивальних днів збирають навколо себе туристів та охочих послухати українських пісень.

Основне дійство та заходи фестивалю будуть відбуватися на вихідних, про що на сайті «Коло» шукайте репортаж пізніше.

До речі, полтавські митці не вперше за кордоном представляють свої роботи на ярмарках та фестивалях. Кілька років підряд делегація їздить на Ягелонський ярмарок до польського міста Люблін.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter