Полтавка, що повернулась з Туреччини, розповіла про масові протести на курортах

Ситуація
Надія Труш3 червня 2013 о 12:361962 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавка, що повернулась з Туреччини, розповіла про масові протести на курортах
Попри події у Туреччині, за якими спостерігає вся Україна, полтавські туроператори пропонують відпочинок в країні.


Туроператори пропонують відпочинок у Туреччині на таких відомих курортах: Кемер,Аланія, Анталія, Белек, Сиде, Мармарис, Бодрум. Ціни – приблизно від 3180 гривень (за тиждень, у суму враховується сніданок і вечеря, страховка).

Журналіста, що зателефонувала у кілька туристичних агенств Полтави, туроператори запевнили: ситуація у Туреччині не вплине на відпочинок, якщо є бажання відпочити саме у цій країні. До слова, за статистикою, саме Туреччина – одна із найпопулярніших країн, де українці минулого року проводили відпустки.

Нині ж у популярних курортних містах, – масові акції протесту.  Хвиля протесту докотилася й до найбільшого курорту – Анталії. На даний момент на офіційному сайті Міністерства закордонних справ у України рекомендацій щодо Туреччини журналіст не знайшла. Останнє оновлення на сайті, датоване 31 травня, повідомляє про рекомендації щодо Ліванської Республіки.

Акція протесту з плакатами і прапорами. фото надане Іриною ЗемляноюАкція протесту з плакатами і прапорами. фото надане Іриною Земляною

Нагадаємо, на вулицях облаштовані барикади. Демонстранти намагаються штурмувати офіси губернатора і урядової партії. Правоохоронці пускають в дію сльозогінний газ, щоб розігнати натовп. Причина заворушень: жителі Стамбула виступають проти забудови одного з парків, повідомляють Всеукраїнські ЗМІ. За деякими даними, у ході зіткнення з поліцією декілька десятків людей отримали поранення і госпіталізовані. Кілька поліцейських отримали легкі поранення. Учора, 2 червня, нічна акція протесту в Анталії залишила по собі розбиті вітрини магазинів, автомобілі, барикади і спалені сміттєві баки.

Події у Туреччині очима полтавців

Ірина Земляна, полтавка, нещодавно повернулася з Туреччини, де на власні очі побачила масові протести. Розповіла «Колу» про побачене та про те, як на неї вплинула ситуація.

– Я була у Бодрумі, акції протесту там розпочалися ще 2-3 дні тому, – розповідає Ірина. – Спершу акції проходили мирно. Спочатку я бачила о 16 годині у центрі Бодрума трохи більше десятка людей з плакатами, які стояли біля урядового будинку. А уже за 20 хвилин вулицею йшли люди з прапорами. О 19  на усіх вулицях було повно люду. Протести дуже швидко поширилися, ситуація, можна сказати, вийшла з під контролю. Міліції дозволено робити усе, аби припинити заворушення. Там можуть підійти просто до тих, хто сидить неподалік, штовхнути. На щастя, ні я, ні мої друзі не постраждали. У Туреччині обмежують транспорт. Мій літак до Стамбулу затримали на годину. Затримка, щоб люди не їхали до міста, бо саме там епіцентр протестів.

це фото-заклик вийти на акцію протесту "гуляло" в Інтернеті у Туреччині. фото надане Іриною Земляноюце фото-заклик вийти на акцію протесту "гуляло" в Інтернеті у Туреччині. фото надане Іриною Земляною

До теми: полтавці протестували проти нового кафе посеред вулиці Жовтневої (фото)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter