Полтавці протестували проти нового кафе посеред вулиці Жовтневої

Новини
Ольга Матвієнко23 квітня 2013 о 19:232480 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці протестували проти нового кафе посеред вулиці Жовтневої
Сьогодні близько півсотні полтавців прийшли на акцію протесту до переходу "Злато місто". Прямо навпроти входу кілька тижнів тому з’явилася округла споруда - кафе "Коффишка".
Тих, хто сьогодні прийшов на мітинг і випадкових перехожих, обурює не сама споруда, а її місце розташування. Кав’ярню побудували по середині вулиці на старовинній бруківці.

–  Наша Кругла площа із корпусним парком у центрі була задумана як єдиний унікальний архітектурний ансамбль. Вулиці променями відходять від центру, а Октябрська, за задумом, повинна була бути повністю відкрита. Із Корпусного парку повинно бути видно Білу альтанку, – розповів один із учасників акції Юрій. – Ця споруда порушує архітектурну цілісність єдиної у Європі Круглої площі.

До теми: Власниця полтавської перукарні самовільно відгородилася від перехожих парканом і її змусили зробити хвіртку для людей з обмеженими можливостями

Прямо на місці протестувальники малювали плакати із закликами не бути байдужими і проти архітектурного хуліганства. Замість скандування гасел донести ідею свавілля вирішили устами кобзаря.

– Коли ось це збудували, я почав у знайомих питати їхньої думки про цю споруду. Сам я проти кафе нічого не маю. Але місце розташування! Виявилося, що одному моєму знайомому не подобається новобудова, іншому, ще одному. Виявилося, що практично нікому. Вирішили протестувати, – пояснив  кобзар і один з організаторів Дмитро Ясько.

Ініціаторами акції і стали не представники громадських організацій, а звичайні полтавці. Для того, аби протест не був марним збирали підписи. Їх відправити полтавським депутатам Сергію Капліну та Юрію Бублику. До підписів приєднають прохання надіслати депутатський запит до відповідних служб.



Підписи залишали і перехожі, які поспішали з роботи або прогулювалися містом. Дівчина, яка тримала папку і бланки, зізналася, що такого напливу бажаючих залишити підпис не очікувала.

–  Збираємо підписи. Коли йшли на протест, то думали, що доведеться бігати вулицею і просити підписатися, а тут такий ажіотаж. Люди масово підходять.

Полтавці, які прийшли спеціально і які потрапили на мітинг випадково, зізнаються, що сама архітектурна форма не викликає естетичної відрази. Суперечливі відчуття породжує лише місце забудови. Проте, зайшлися і такі, що не вважають нову кав’ярню зайвою. Наприклад, полтавець Олександр вважає, що кава смачна і споруда красива.

– Я не можу сказати, що мені чимось заважає, де кафе стоїть. Збудували гарно, заходив скуштувати каву, то мені сподобалося.

Знайшовся серед натовпу ще один захисник нової кав’ярні:

– Я вважаю, що на фоні того, що тут понабудовували, то це просто краса і можна сказати космічний корабель, – похвалив чоловік, який представився корінним полтавцем.

Не дивлячись на те, що протестувальники назбирали чимало підписів, не всі свідки акції вірять у її дієвість:

– Якось усе непомітно відбувається. Якісь три десятки людей, стоять окремими купками, ось там підписи пишуть, там чоловік співає, пара плакатів. Ну назбирають вони підписи? І що? Я знаю, що ось, наприклад, збирали підписи проти будівництва заправки на Дублянщині, а її все одно будуватимуть. І депутати не допомогли. Крім того, аби збудувати в такому місці, потрібен дозвіл. Його, думаю, дали, і за хороші гроші. Тож, тепер нічого не докажеш, – прокоментувала побачене Ольга, студентка ПНТУ.

До теми: Полтавці виступили проти будівництва автозаправки на березі Ворскли і навіть розклали багаття на місці будівництва

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter