Оновлений Полтавський центр реабілітації дітей-інвалідів офіційно відкрився

Новини
Олег Дубина6 червня 2013 о 11:281218 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Оновлений Полтавський центр реабілітації дітей-інвалідів офіційно відкрився
Фото Олега ДубиниУ закладі зможуть лікуватися діти від 2 до 18 років.
В перший день літа з центром мали змогу ознайомитися діти та їхні батьки, а сьогодні заклад офіційно почав працювати.

На саме відкриття будівлі на відміну від 1 червня прийшло набагато менше людей, які протягом півгодини знайомилися з кімнатами та відділеннями, в яких будуть проходити лікування діти-інваліди.

Після реконструкції площа закладу займає 1400 квадратних метрів. Тут є кабінети лікаря з фізіотерапії, невролога, кімнати для набуття соціальних навичок та багато чого ще. Слід особливо відзначити те, що в центрі є спеціальний апарат «Мілта», який допомагає відновлювати тканини та підвищує імунітет у дітей.

- Заради лікування в центрі ми оселилися в Полтаві, хоча раніше проживали в Миргороді, - говорить Світлана, мама дитини, яка відтепер лікується в центрі. – До цього лікували доньку в різних закладах країни та санаторіях. В порівнянні з тим, яким цей центр раніше був, він став набагато кращим. Поки що повністю не побачили можливості закладу, однак в самий найближчий час обов’язково все оглянемо.

Обіцяний приїзд на захід віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула так і не відбувся.  Натомість одним з людей, хто відкривав оновлений центр став Геннадій Темник, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, який приїхав не з пустими руками, а з подарунком - холодильником.

Центр офіційно відкрито (фото Олега Дубини)Центр офіційно відкрито (фото Олега Дубини)

- Такі центри допомагають лікувати дітей за повертати їх до звичного життя, - говорить міністр. – Вони повинні бути частиною суспільства та радіти життю. Маю надію, що цей центр стане для них домом, в якому вони будуть відчувати людське тепло.

Представник влади разом з мером Полтави Олександром Мамаєм, першим заступником голови обласної державної адміністрації Віктором Животенком  та працівниками закладу перерізали святкову стрічку, відкривши тим самим оновлений лікувальний заклад. Після цього гості ознайомилися з кімнатами, в яких будуть лікуватися діти і в яких досі відчувається запах свіжої фарби та спорядженням для реабілітації маленьких полтавців.

Читайте ще:

Влада пообіцяла, що лікувальний заклад для дітей-інвалідів відкриється у Полтаві влітку

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter