На Полтавщині з’явився новий веломаршрут (карта, фото)

Дозвілля
Ольга Матвієнко9 липня 2013 о 14:273130 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині з’явився новий веломаршрут (карта, фото)
Фото із сайту www.velopoltava.org Сьогодні полтавцям презентували новий веломаршрут полтавським краєм від ГО "ВелоПолтава".
Веломаршрут "Сільськими околицями" довжиною 32 кілометри проходить між Зіньківським та Котелевським районами області. – Починається маршрут на високому правому березі Ворскли, звідки відкривається красивий краєвид на долину річки. Цю місцевість пересікають глибокі яри та балки, – розповів Юрій Репало, заступник голови правління ГО "ВелоПолтава". – Неподалік можливе відвідування Глинського, Більського та городища "Кардашів Вал". Друга частина маршруту пролягає лісами на лівому березі Ворскли. Маршрут, який із легкістю можна подолати і пішки, став третім у рамках втілення проекту  "Мандруймо Полтавщиною". У 2012 році презентували одразу два туристичні маршрути з активними способами пересування (пішки, на човнах, верхи на конях, на велосипедах) – "Опішнянськими стежками" та "Міські Млини". До теми: Зелений туризм під Полтавою в етнокультурному комплексі "Весела садиба" Маркували туристичний шлях активісти громадської організації за підтримки Міжобласної волонтерської організації "СВІТ-Україна". За підтримкою зверталися також до райдержадміністрацій та селищних рад. За словами Юрія Репала, маркувати туристичні стежки у нашій державі і досі проблематично. – Ми керуємося Законом України "Про туризм". Але там немає чітко прописаної процедури маркування туристичного маршруту. А Проект ДСТУ і досі не затвердили. Через це іноді виникають проблеми з лісництвами. Адже маркування часто наноситься і на дерева. Проте такі складнощі спортсменів не зупиняють. Презентований сьогодні маршрут – не останній. Офіційне відкриття та перша поїздка маршрутом відбудеться 13-14 липня.

Карту надано ГО "ВелоПолтава"

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter