На Полтавщині планують моду на село: побільшає дитсадків і шкіл

Новини
Надія Труш15 липня 2013 о 15:231086 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині планують моду на село: побільшає дитсадків і шкіл
На Полтавщині побільшає дитячих садків, шкіл та збираються популяризувати сільський туризм.


фото selo.co.uaфото selo.co.ua

Посилену увагу дитячим садкам і школам приділять, щоправда, у сільських населених пунктах.  Таким чином на Полтавщині планують реалізувати Програму соціального розвитку сільських населених пунктів, яку прийняли цього року на сесії обласної ради. Загалом же на розвиток полтавських сіл збираються витратити 142, 3 мільйони гривень.

Про це повідомив Микола Сущий, заступник директора департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації.

– Також плануються впроваджуватися пілотні проекти, наприклад, на даний час заплановано втілити у життя 34 об’єктів зеленого туризму, – зазначив Микола Сущий. – Станом на липень в усіх районах області уже розпочаті роботи, передбачені програмою. Для цього уже витратили 44,2 мільйони гривень, це 31,1 % до запланованого. Найвищі показники виконання програми в Диканському, Зіньківському, Лубенських районах.

Довідково: у рамках реалізації програми планують відновити та збудувати 13 дитячих садків, 16 спортивних об'єктів, провести ремонти у 303 дошкільних закладах, 375 школах, на 160 спортивних об'єктах.

Читайте:

Кращі населені пункти Полтавщини, яким держава обіцяла 755 тисяч, досі не отримали їх