У Полтаві «каланчу» пообіцяли відремонтувати до Дня міста

Новини
17 липня 2013 о 12:471457 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві «каланчу» пообіцяли відремонтувати до Дня міста
Годинникову вежу, яку в місті називають «каланча», міська влада обіцяє урочисто відкрити до Дня міста.
Про це повідомили на сайті Полтавської міськради. Нагадаємо, реконструкція будівлі пожежного депо на Фрунзе 37/40 в Полтаві коштує 1 мільйон гривень.

Так виглядатиме "каланча" після ремонту (фото надане ТОВ «Полтаваархпроект»)Так виглядатиме "каланча" після ремонту (фото надане ТОВ «Полтаваархпроект») – Саме приміщення знаходиться на балансі Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, – розповів Олександр Мамай. – Було створено спеціальну програму, щоб профінансувати ремонт годинникової вежі пожежного депо. Зменшили загальні витрати по кошторису, адже рятувальники залучили власну техніку для ремонту. Ця вежа, відома полтавцям як «Каланча», давно вже стала візитівкою нашого міста. Зараз ремонт йде повним ходом. Маківку зняли та реставрують, придбано сучасний годинник, проводять оздоблення вежі та заміну даху пожежного депо. Не одне покоління полтавців дивились на годинник і звіряли час, тому ми докладемо зусиль, щоб повністю відремонтувати цю будівлю. Годинник буде високотехнологічним та із годинниковим боєм. Ми плануємо урочисто відкрити Каланчу до Дня міста. До речі, до 23 вересня повинні реконструювати і пам’ятник Ватутіну До теми - Полтавський Біг-Бен після ремонту повинен бути «з боєм» та підсвіткою (як  вежа виглядатиме можна переглянути на фото)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter