Полтава приєднається до відзначення 1025-річчя хрещення Русі в столиці

Новини
24 липня 2013 о 18:261042 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтава приєднається до відзначення  1025-річчя хрещення Русі в столиці
26 червня полтавська делегація поїде до Києва на святкування 1025-річчя від дати хрещення Русі. 
Про це сьогодні, 24 липня, повідомили під час круглого столу за участі обласної влади та представників християнських релігійних конфесій.

під час зустрічіпід час зустрічі –  26 липня у Києві, у рамках відзначення річниці хрещення Русі,  відбудеться зустріч керівництва держави та концерт. Запрошені делегації з кожної області. Від Полтавщини поїде 80  чоловік, серед них представники всіх релігійних конфесій.  Для цього ми організовуємо два автобуса, – розповів Микола Перепилиця, директор Департаменту комунікацій та зв’язків з громадськістю ОДА. До теми - У Полтаві відкрилася виставка, присвячена річниці Хрещення Київської Русі Голова Полтавської ОДА Олександр Удовіченко та священнослужителі  обговорювали значення річниці хрещення Русі для України. Також до розмови долучились представники освітньої та медичної галузей. Під час зустрічі озвучили досягнення та проблеми у релігійному житті Полтавщини.

Олександр Удовіченко та представники християнських конфесійОлександр Удовіченко та представники християнських конфесій – Якщо у інших регіонах України влада конфліктує з громадами патріархату, то в нас, дякуючи Богу, таких речей немає. Не у всіх областях організовують такі  зустрічі з владою.  Але, хочу зазначити, що на загальноукраїнському рівні напруження між конфесіями відчутно спадає: більше толерантності, розуміння та терпіння. Тому, думаю, річниця Хрещення Русі – має ще більше об’єднати всі українські релігійні конфесії, – говорить архієпископ Полтавський та Кременчуцький Федір УПЦ Київського патріархату. До теми - Релігійні організації в Україні контролюватимуть прокуратура та місцеві депутати Довідка «Кола»: На обговорення такої теми прибули представники християнських конфесій: УПЦ Московського патріархату, УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної церкви, Греко-Католицький та Римо-Католицької церков та кілька церков новітнього спрямування.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter