У Полтаві відкрилася виставка, присвячена річниці Хрещення Київської Русі

Новини
Олег Дубина24 липня 2013 о 13:21903 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрилася виставка, присвячена річниці Хрещення Київської Русі
Стенди виставкиКопії історичних документів та фотографій кілька днів будуть експонуватися в обласній раді

Сьогодні, 24 липня в обласній раді Полтавщини відкрилася виставка, присвячена 1025-річчю Хрещення Київської Русі. На історичних документах та фотознімках, які були надані центральними державними установами країни та міста, зображена давня історія церков та храмів області.

До теми - У Полтаві напередодні Хрещення святять воду та торгують оберегами

- В центральній частині виставки люди можуть побачити документи, які розповідають про розстріл ченців Лубенського монастиря більшовиками в 1915 році, - говорить Тарас Пустовіт, заступник директора державного архіву Полтавської області. – Представники церкви не хотіли підкорятися наказам більшовицького уряду, за що і були розстріляні. Також на стендах представлені фотографії щодо нищення храмів та церков Полтавщини. Незважаючи на лихоліття рано чи пізно настає епоха відродження, яка також представлена на стендах.

Тарас Пустовіт показує копії історичних документівТарас Пустовіт показує копії історичних документів

Гості виставки подовгу роздивлялися на історичні документи, які стали свідками історичних лихоліть.

- Область провела досить велику роботу, щоб на високому рівні відзначити 1025-річчя Хрещення Русі, - сказав Валерій Пархоменко, заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації. – Раніше релігія була центром всіх починань та інформації. Ті корені, які залишилися з того часу, потрібно берегти. Зараз відновлюється духовність і віра в майбутнє. Без віри в серці неможливо побудувати державу.

Читайте ще - Полтавця вбило струмом в облдержадміністрації, а не в церкві

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter