Де в Полтаві туристу винайняти житло: готелі та квартири

Новини
Олег Дубина25 липня 2013 о 12:201661 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото iable.ruЯкщо ви багато подорожуєте чи їздите у відрядження, дуже важливо своєчасно обрати місце для тимчасового проживання.
Люди з обмеженим бюджетом орендують квартири, а заможні особи – найкращі готелі. Як не помилитися з вибором місця для майбутньої ночівлі та як не зіпсувати собі відпочинок, дізнавався журналіст «Кола» у співробітників готелів та спеціалістів.



Готелі



– У Полтаві, згідно з реєстром готелів, є один чотирьохзірковий, три трьохзіркових, два двохзіркових та один однозірковий готель, – каже Віталій Павлов, керівник відділу туризму Управління культури Полтавського міськвиконкому. – Це є у витязі з журналу державного агентства реєстрацій свідоцтв про порядок встановлення категорій закладам тимчасового розміщення (проживання) Державного агентства України з туризму та курортів. Окрім цього, налічується ще більше десятка інших готелів, які з різних причин не отримали (або не хотіли отримувати) «зірковість». Це не означає, що вони не відповідають нормам. Наприклад, деякі «беззіркові» готелі можуть повністю відповідати нормам «чотирьохзіркових».

Читайте ще - Де і за скільки цього року полтавці зможуть відпочити в Криму

– Загалом у нашому готелі найбільше відвідувачів припадає на середину літа та Новий рік, – розповів Олександр, адміністратор одного з полтавських готелів. – На новорічні свята у нас є спеціальні пропозиції для сімей та закоханих пар (сніданок у подарунок та презент від готелю).

Як зазначив адміністратор, у час великих спортивних змагань чи різних концертів бажано замовляти номери за тиждень до приїзду.

За одними і тими ж критеріями (кількість кімнат, ціни, можливість бронювання і як саме, наявність ресторану, бару чи кафе у закладі, можливість користування Wi-Fi) «Коло» проаналізувало готелі Полтави.

Перелік готелів



«Палаццо»**** – 51 кімната –  580-1980 гривень – бронювання можливе як по телефону, так і на сайті, поряд ресторан «Палаццо», Wi-Fi.

*** «Україна» –  36 номерів,  252-498 гривень, поряд розташоване кафе-їдальня «Україна», бронювання можливе як по телефону, так і он-лайн, Wi-Fi.

***«Україна-люкс» – 6 номерів, Wi-Fi, від 284 гривень. Ціну найдорожчого не розголошують.

*** «Київ» – 85 номерів, 260-530 гривень, бронювання за телефоном.

** «Турист» – 168 номерів, 101-591 гривня, бронювання можливе і на сайті, і по телефону, Wi-Fi.

** «Явір» – 42 номери, 245-700 гривень, Wi-Fi,

* «Алмаз» – 48 номерів, 110-420 гривень, бронювання можливе через Інтернет і телефоном, Wi-Fі.

«Алея Гранд» – 21 номер, 500-1440 гривень, Wі-Fі, бронювання можливе через сайт або телефоном.

«Галерея» – 25 номерів, 430-1260 гривень, Wi-Fі, бронювання можливе через сайт або телефон.

«Рів’єра» – 7 номерів, 420-900 гривень, Wі-Fі, бронювання по телефону.

«Сінай» – 6 номерів, 140-280 гривень, Wі-Fі, бронювання по телефону.

«Міміно» – 8 номерів, 400-800 гривень, Wi-Fi, бронювання по телефону.

«Голд» – 8 номерів, 200-550 гривень, Wi-Fi , бронювання через сайт або телефон.

«Царське село» – 220-380 гривень, Wi-Fi.

«Медея» – 4 номери, 260 гривень, Wi-Fi,  бронювання за  телефоном.

«Віват Провінція» – 8 номерів, 220-400 гривень, Wi-Fі.

«Євролюкс» – від 150 до 500 гривень, бронювання номерів можливе за телефоном та на сайті.

«Полтава» – 60 номерів, 250-640 гривень, бронювання по телефону.

Примітка

За словами працівників готелів, ціни на номери можуть змінюватися, тому вони радять дізнаватися про їхню вартість мінімум за 5-7 днів до запланованого прибуття. У сезон відпочинку та свят проживання в готелях зазвичай дорожче.

– Загалом у Полтаві до двох десятків готелів різного типу, – говорить Віталій Павлов. – Що ж стосується так званих зірок готелів, то тут багато залежить від керівництва закладу. Були випадки, коли вони самі скасовували свої заявки на певну кількість зірок. У нашому місті офіційно найбільшу кількість зірок має «Палаццо». Їх у готелю чотири. П’ятизіркового, на жаль, немає жодного.

У більшості готелів висувають наступні вимоги до гостей:

– Поселення в готель – о 14.00, а розрахунковий час виїзду – 12.00. Орієнтований час може змінюватися, тому його потрібно уточнювати у представників готелів.

– Якщо проживаєте у готелі менше ніж добу, ціна платиться за всю добу.

– Коли залишаєте номер, потрібно зачиняти вікна, перевіряти водопровідні крани, вимикати освітлення та електроприлади.

Що означають зірочки

Слід зазначити, що більшість країн світу визнали неможливим створення єдиної міжнародної системи класифікації готелів через різні підходи до оцінки якості обслуговування. Незважаючи на це, існують дві основні групи національної системи класифікації готелів: D (європейська) та O (індійська).

В Україні використовується європейська система оцінювання. Вона має такий вигляд:

* – дешевий готель із мінімумом послуг (щоденне прибирання номерів не завжди в них входить). Усі номери одного типу.

**– малобюджетний готель, із мінімумом послуг але з обов’язковим щоденним прибиранням номерів. Один-два типи номерів.

***– готель середнього класу. До обов’язкового набору послуг входять: щоденне прибирання номерів, Інтернет, телевізор, холодильник, праска. На території готелю є пральня, басейн, тренажерний зал, бізнес-центр, місце для сніданку, який надає готель. Деякі з цих послуг можуть бути відсутні, в той же час можуть бути інші. Різні типи номерів.

****– готель високого класу, що надає всі вищевказані послуги, а також спеціальні (СПА, масажі, наявність декількох барів та ресторанів та конференц-залів). Ціни на номери в таких готелях значно вищі за середні.

*****– готель класу люкс. Відрізняються великим набором послуг, особливо ексклюзивних (наприклад, наявність приватного гольф-клубу, багатокімнатних апартаментів із прислугою). Клієнту приділяється персональна увага. Ціни на номери в таких готелях досить високі, як на послуги в них.

Тому, поселяючись у готель і знаючи про кількість зірочок, можете вимагати перерахованих умов і зручностей.

Слід зазначити, що під час бронювання і заселення обов’язково потрібно пред’являти паспорт або ж інший документ, який підтверджує особу.

Як радять постійні відвідувачі готелів, вибираючи місця ночівлі, перш за все треба визначитися, чого ви чекаєте від нього. Якщо ви їдете відпочивати з дітьми, то потрібно дізнатися, чи є в готелі послуги з нагляду за дитиною.

Квартири



У місті є великий вибір квартир, які можна обрати для проживання на одну ніч чи на більш тривалий час.

Загалом ціни залежать від багатьох факторів, а саме від району міста, кількості кімнат, стану квартири та кількості людей, які поселяються.

– Найдешевші квартири можна знайти в спальних районах міста (Алмазний та Фурманова), – розповідає Володимир, працівник одного з місцевих агентств нерухомості. – Ціни в цих районах на однокімнатні квартири стартують від 120 гривень. Половки та Браїлки не користуються популярністю серед гостей. Переважно цікавляться Центром та площею Зигіна. Тут кімнати,  дешевшої за 200 гривень, практично не знайти. Двокімнатна квартира для сім’ї з двох осіб буде коштувати від 250 гривень. Якщо ж приїжджає 5-6 людей, ціна виростає вже до 350 гривень за 2-3 кімнатну квартиру.

Як зазначив спеціаліст, під час заселення господарі переписують паспортні дані гостей або фотографують сторінки паспорта. Забирати під заставу документ вони не мають права, згідно з законодавством України. Іноді одна з вимог до мешканців – це заборона куріння у квартирі. Одна з порад для туристів – бронювати квартиру за кілька днів до приїзду. Якщо немає такої можливості, то краще шукати варіанти з самого ранку, тому що ввечері квартиру зняти проблематично.

Квартири здають як через агентства, так і безпосередньо власники. У власників буде дешевше, але і всі претензії зможете пред’явити лише йому.

Якщо ж ви плануєте жити довго в квартирі (наприклад, тиждень), то обов’язково потрібно звернутися до юриста, щоб убезпечити себе від неприємних несподіванок та проблем. Юрисконсульт підкаже, як оформити документи на проживання у орендованій квартирі (будинку), щоб не опинитись на вулиці, раптом господарю щось не сподобається.

До теми - Полтава зі своїм туризмом поїде до Москви

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter