У Полтаві будинок на центральній вулиці кілька років затоплює нечистотами (фото)

Ситуація
25 липня 2013 о 15:001321 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві будинок на центральній вулиці кілька років затоплює нечистотами (фото)
Підвал будинок на Фрунзе, 65 упродовж  кількох днів затоплює каналізаційними нечистотами.
Вода ллється зі стіни, а сморід стоїть як у будинку, так і довкола нього. Жителі цієї 4-поверхівки стверджують, що  затоплення для них не рідкість. Така проблема періодично виникає упродовж 2,5 років.

Мешканці звинувачують комунальників, останні ж, навпаки, жителів.



Черви, що утворились у результаті затоплення. Стопкадр відео із  підвалу цього будинку, знятий місцевим телеканалом "Місто"Черви, що утворились у результаті затоплення. Стопкадр відео із підвалу цього будинку, знятий місцевим телеканалом "Місто"





До редакції «Коло» звернулись жителі 4-поверхівки, що за адресою Фрунзе, 65. Вони розповіли про затоплення підвалу будинку каналізаційними стоками.

Знайти під’їзд та підвал, який  став заручником ситуації, журналісту «Кола» було не складно. Адже за кілька метрів від будинку тягнувся неприємний запах. Також чувся шум від води, що текла у підземеллі. До речі, навіть, коли заходиш у під’їзд і піднімаєшся поверхами, сморід не зникає. Відчутно його і у деяких квартирах.

– Каналізаційна вода упродовж кількох діб біжить зі стіни підвалу, – розповідає Зінаїда Лизень, жителька квартири №9. – Як тільки підніметься в колекторі рівень води, так вся вона звідти йде до нас у підвал. Там повзають величезні черви. А це ж підвал, у людей там якісь речі та продукти зберігались. Тепер туди не дістатись. Ми ходили в домоуправління, але там розводять руками. А 1,5 місяці тому писали директору водоканалу, щоб відремонтували  колектор, може ж у ньому причина. Їхні спеціалісти  прийшли – позамазували інші колектори, а той, про який ми говорили, – ні. Приходили і вчора (24 липня, – автор) – щось поробили, але вода як бігла, так і біжить. Якби ж нам хоч сказали в чому ж таки причина, якщо справа у якійсь трубі, то всі жителі будинку скинулись би і придбали її. Але ж ніхто нічого не пояснює.



До теми - У Полтаві багатоквартирний будинок затопило фекаліями

У «Полтававодоканалі» стверджують, що проблема під контролем

– Таку заявку ми отримували, – зазначили Ліана Козмійчук, представник прес-служби «Полтававодоканалу». – На місце виїздила бригада і позавчора, і вчора. Там забилась каналізація,  задіяли гідродинамічну машину.  Проблема на контролі. Але так швидко її усунути, як того хочеться жителям, не виходить. У них дійсно така ситуація виникає не перший рік. А все тому, що самі ж мешканці й забивають каналізацію, особливо  у період консервацій. Ми постійно звертаємось до всіх полтавців, щоб вони не викидали подібні відходити у каналізацію. Чого тільки не дістаємо звідти: і ганчірки, і прокладки, і скибки з кавунів та динь. У виникненні схожих ситуації на 90% винні наші споживачі.



У разі подібних аварій у КП «Полтававодоканал» рекомендують телефонувати  у їхню диспетчерську за номером 56-96-00. Працює вона цілодобово, усі дзвінки фіксуються. Щоправда,  стверджують, за підвальні приміщенні повинні відповідати у ЖЕО.



Нечистоти з підвалу течуть до продуктових лав

Доки комунальники намагаються усунути проблему будинку на Фрунзе,65, стічні води з підвалу добігають до продуктових кіосків, що неподалік.

– А в кіосках знаходиться хліб, сметана, ковбаси та інші продукти. Овочі взагалі на землі лежать. Все це пропитується нечистотами, і все одно продається людям, –  додала пані Валентина з квартири №6.

До теми - Полтавська зливова система працює і стічною каналізацією, і сміттєбаком

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter