У Полтаві викрили крадіїв державної нафти

Ситуація
Ольга Матвієнко2 серпня 2013 о 14:08993 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві викрили крадіїв державної нафти
На на одному із полтавських нафтовидобувних підприємств виявили крадіжку нафти.Сховища для нафти. Фото із сайту mvs.gov.ua


Як повідомил в УМВС області, крадіжку здійснювали за сприяння службових осіб підрядної організації. Нафту вивозили цистрернами зі свердловини у Полтавському районі. Ліцензія на користування надрами цієї свердловини належить державній компанії.



До теми: Китайці приїхали до Полтави говорити про нафту і газ

Без відповідних товарно-транспортних документів сировина перевозилася для тимчасового зберігання на автотранспортне підприємство у Полтаві, а далі для переробки на міні нафтопереробний завод. Незважаючи на завершення робіт, які проводились з освоєння свердловини зазначена свердловина від підрядника до замовника не передавалась, а договорів щодо реалізації видобутої продукції компанією не укладалось.

До теми: Полтавські підприємства стали головними у нафтовидобувній галузі України

Згідно отриманих даних, невстановлені особи вивозили зі свердловини в середньому 30-40 м3 нафти за добу. Під час обшуку на території та у приміщеннях приватного акціонерного товариства були виявлені сховища, в яких знаходилась нафта.

Наразі відкрите кримінальне провадження за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка в особливо великих розмірах), карається Законом строком від п’яти до восьми років.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter