Полтавські підприємства стали основними у нафто-газовій галузі України

Новини
16 лютого 2011 о 18:321242 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавські підприємства стали основними у нафто-газовій галузі України
На прес-конференції після  міжрегіональної виставки «Нафта.Газ. Сервіс–2011» керівництво області та провідних підприємств нафто-газової галузі розповіли про перспективи та плани розвитку.
Полтавські підприємства стали основними у нафто-газовій галузі України Полтавські підприємства стали основними у нафто-газовій галузі України

На прес-конференції після  міжрегіональної виставки «Нафта.Газ. Сервіс–2011» керівництво області та провідних підприємств нафто-газової галузі розповіли про перспективи та плани розвитку.

– За минулий рік на соціальні потреби підприємства нафто-газової галузі, що працюють на території Полтавської області, виділили коштів у розмірі 15 мільйонів гривень, – повідомив Олександр Удовіченко, голова Полтавської обласної державної адміністрації. – Цього року маємо домовленості в межах 15-20 мільйонів гривень. Із 25 районів області у 16 видобувають цінні вуглеводні. Але ці підприємства повинні не лише займатися економічною діяльністю, а й підтримувати громади, на території яких вони працюють. Також будемо наповнювати екологічний фонд, адже надходжень в останній час було не багато.

– Наше підприємство стало основним у НАК «Нафтогаз України», – розповів Олександр Ляшенко, директор ГПУ «Полтавагазвидобування». – Тепер «Львівгазвидобування» та частина «Харківгазвидобування» будуть нашими підрозділами. Місцева влада нам допомагає, але на рівні державі існують проблеми. Вже 10 років не видається ліцензія на видобування цінних вуглеводнів. Тобто із 632 освоєних родовищ у нас 573 діючі, багато з яких вже вичепрали ресурси. Але маю надію, що спільну мову все ж таки буде знайдено.

–  Зараз йде перевірка стосовно точної заборгованності по зарплаті ДП «Полтаванафтогазгеологія», – розповів Олег Проскуряков, голова правління ДП НАК «Надра України». – Але це підприємство не буде відновлено – це точно. Забогрованість ми відшкодуємо, але зараз існує багато процедурних моментів – багато робітників не працювали, а зарплата їм нараховувалася. Одразу, коли все перерахуємо, погасимо всі борги.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter