Полтавка встановила 5-ий рекорд на Чемпіонаті світу з плавання

Спорт
Ніна Король5 серпня 2013 о 10:211133 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавка встановила 5-ий рекорд на Чемпіонаті світу з плавання
Українська плавчиха Вікторія Солнцева встановила п`ятий рекорд України на чемпіонаті світу.


Вікторія Солнцева. Фото usf.org.uaВікторія Солнцева. Фото usf.org.ua

Вона фінішувала на дистанції 200 м брасом за 2:23.01 і цим результатом покращила свій же рекорд України на секунду. Про це повідомляє сайт федерації плавання України.

– Вікторії не вистачило до бронзової медалі усього 64 сотих секунди, – казав персональний тренер В.Солнцевої Сергій Бондар. – На цьому чемпіонаті світу вона стала сенсацією. Адже у 15 років вже встановила тільки на цих змаганнях вже п'ять рекордів України.

Золото Барселони завоювала срібна призерка цьогорічного чемпіонату світу росіянка Юлія Єфимова. Срібло – у рекордсменки світу датчанки Ріккі Педерсен.

Як полтавка Солнцева потрапила до півфіналу, читайте тут.

Довідка «Кола»

Вікторія Солнцева народилась 19 червня 1998 року. Тренувалась  у ДЮСШ№3 (басейн «Дельфін») Полтави та обласній школі вищої спортивної майстерності. В кінці навчального року талановиту полтавку забрали в Київ, повідомили в спортшколі.

– Вона в складі збірної, має гарні результати, тож і тренується тепер у толиці в більш комфортних умовах, – каже Ірина Астапова., тренер-викладач обласної школи вищої спортивної майстерності.

У Полтаві тренером Солнцевої була спочатку мама, Ольга Володимирівна, а потім Ірина Астапова.

Вчиться спортсменка в гімназії «Здоров’я» №14  Полтави, хоч тренується в Києві і там теж вчиться. Перейшла в 10-А клас.
Спортивні досягнення:

Дворазова золота чемпіонка (50 м брас та 200 м брас) та срібна призерка (100 м брас) на чемпіонаті Європи серед юніорів 2013 року у Познані (Польща).

До теми: Вікторія Солнцева посіла 6 сходинку чемпіонату, поступившись олімпійським чемпіонам та призерам.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter