На центральному ринку овочі продають за наступними цінами:
Помідори – 3,5-10 грн/кг
Баклажани – 3,5-4, 6-8 грн/кг
Кабачки – 4-5 грн/кг
Морква – 4-5 грн/кг
Перець – 4,5-10, 15 грн/кг
Огірки – 5-10 грн/кг
Цибуля – 3-3,5 грн/кг
Часник – 16-25 грн/кг
Ціни на районних ринках – на "Мотелі", "Садах-2", "Леваді" зараз майже не різняться від цін на центральному ринку. У мережевих магазинах зустрічаються ціни на цибулю, моркву за цінами нижчими десь на 2 гривені за ринкову.
Продавці говорять, що консервувати варто зараз, бо цього року овочі гірше нав’язалися і швидко відходять.
– Я зараз на продаж перець збираю, то ого на кущах вже майже немає. Помідори хворіють через спеку, хвороби цього року більше атакують. Якщо минулого року у цей час баклажани вже коштували по 2 гривні, то зараз тримаються близько 4 гривень за кілограм і навряд чи будуть дешевші, – розповіла продавчинЯ Світлана.
До теми: Як визначити нітрати в овочах
До продуктового набору на консервацію до дається ще оцет (близько 4 грн/л), олія (14-17 грн/л), цукор (від 6,5 до 9 грн/кг). Набір трав для соління помідорів та огірків (кріп, смородина, листя хрону, листя вишні, естрагон) – від 3 до 5 грн за пучок. Окремо продають хрін по 4 грн за корінець. 50 металевих кришок коштують 14-17 гривень.
До теми: Полтавська міська рада теж промоніторила ціни на ринку
Серпень традиційно вважається гарячою порою для консервацій. "Коло" дізналося, скільки коштують найпопулярніші овочі для заготівель на полтавському ринку. Набір для консервації цього року не дешевшає. Фото Ольги Матвієнко