Полтавці протестують проти будівництва 9-поверхівки замість спортмайданчика (фото)

Новини
13 серпня 2013 о 12:071208 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці протестують проти будівництва 9-поверхівки замість спортмайданчика (фото)
Мешканці багатоповерхівки по провулку  Космічний, 11а в Полтаві проти будівництва будинку під їхніми вікнами.
Полтавці збираються скаржитися у меріюПолтавці збираються скаржитися у мерію Замість спортивного майданчика, за їхніми словами, у дворі зведуть 9-поверхівку на два під’їзди. Обурені полтавці зі скаргою збираються звернутися в міськвиконком. Доки ще не почалося будівництво, сподіваються, що їх почують. Мешканці також  бояться, що коли почнуться будівельні роботи,  їхній  38-річний будинок  може рухнути. Читайте також: Полтавці  виступають проти будівництва багатоповерхівки під їх вікнами (фото) Чекали спортмайданчик, а отримали будівництво багатоповерхівки Полтавці до останнього не вірили, що під їхніми вікнами з’явиться багатоповерхівка. Але минулого тижня, говорять, прийшов представник Управління капітального будівництва міськвиконкому  й сказав, що тут буде дім. Відтоді ця тема на устах усіх мешканців будинку по провулку Космічному, 11 а. Замість 9-поверхівки вони хотіли спортивний майданчик, який, до речі, тут колись був. Дочекалися лише дитячого, але й той перенесли. Олександр Миколайович розповідає, що раніше блія їхнього будинку був майданчик з тенісними столамиОлександр Миколайович розповідає, що раніше блія їхнього будинку був майданчик з тенісними столами – Там був великий спортивний майданчик, там були тенісні столи, огороджено все сіткою, а зараз там нічого немає, – згадує Олександр Миколайович, мешканець будинку по провулку Космічному, 11 а. Тетяна Миколаївна обрурена, що хочуть звести 9-поверхівкуТетяна Миколаївна обрурена, що хочуть звести 9-поверхівку – Років три як асфальт зняли. Казали, що тут збудують cпортивний майданчик, басейн. А тепер нічого там нема. Придумали ще й будинок побудувати, – обурюється Тетяна Миколаївна. – У нас уже ці будинки, будинки всюди, зносять дерева й місця вже вільного немає. Полтавка Лідія Макарівна говорить, що спортивний  майданчик просто необхідний. Усі сподівалися, що його тут знову зведуть. Лідія Макарівна показує, де мав би бути спортмайданчикЛідія Макарівна показує, де мав би бути спортмайданчик – Перед виборами нам обіцяли цей майданчик відновити. Казали, що й  фінансування є. Хотіли тут зробити футбольне поле, волейбольний майданчик й поставити тенісні столи. На цьому місці  росло  36 високих тополь. Дерева викорчували, а це все зняли: сітку, асфальт, щебінь. Трактором  розрівняли землю. Ділянку почали розміряти й пішли до мера. А мер чомусь не дозволив, – розповідає Лідія Макарівна. –  Тут можна всунути ще один будинок за рахунок наших дітей. Це наш спортивний майданчик для всього нашого кварталу. А вони забирають цю ділянку під забудову. На цій землі усі наші комунікації – каналізація, телефон і теплотраса.

На цьому місці хочуть збудувати 9-поверхівку

Дитячий майданчик перенесли до магазину Для найменших полтавців із навколишніх будинків кілька років тому по сусідству з колишнім спортивним майданчиком облаштували дитячий.  А зараз його перенесли ближче до магазину. Він став менших розмірів та прохідним. Потрапити до гуртожитку можна через нього. Яна згадує, що майданчик на старому місці був більшимЯна згадує, що майданчик на старому місці був більшим – Раніше на старому місці майданчик був кращий і більший. Зараз вибору немає, тому з дітьми тут і гуляємо, по сусідству з алкоголіками, – розповідає мама Яна. – Але,  звичайно, кожному для своєї дитини хочеться лише найкращого. Дитячий майданчик перенесли до магазинуДитячий майданчик перенесли до магазину До того ж, перед очима малечі не найкращий приклад. Із 7 ранку за сусідніми столиками там збираються за пляшкою любителі випити. Чоловіки збираються за пляшкою з 7 ранкуЧоловіки збираються за пляшкою з 7 ранку

Говорять, що погодилися на перенесення до магазину дитячого майданчика ніби самі мами. Проте більшість про це навіть не чула. Алла розповідає, що про перенесення дитячого майданчика нічого не чулаАлла розповідає, що про перенесення дитячого майданчика нічого не чула – Та я взагалі про це знати - не знала. Йшла на роботу, дивлюся, щось тут починають робити. Прийшла, а вони вже закінчили все й майданчик на новому місці. Дуже екстрено усе зробили, – розповідає Алла. Мешканці району не збираються миритися з будівництвом, збираються звертатися до міськвиконкому зі скаргами, аби в їх дворі залишилося місце для дітей, а не "виріс" новий будинок.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter