Транспортна проблема в Яківцях: зранку полтавцям не виїхати, увечері - не повернутися

Новини
Надія Труш1 вересня 2013 о 12:001193 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Транспортна проблема в Яківцях: зранку полтавцям не виїхати, увечері - не повернутися
Полтавці не задоволені перевізником на маршруті «Розсошенці-Яківці» і звернулися з колективною скаргою до мера Олександра Мамая.


фото zakarpattya.net.uaфото zakarpattya.net.ua

Обурені мешканці прохають міського голову вирішити проблему з транспортним сполученням на маршруті №33 (Розсошенці-Яківці). Полтавці скаржаться на відсутність транспорту та нерегулярний графік.

- Нещодавно на маршруті №33 змінився перевізник, - розповідає жителька Яківців Наталія Михайлівна. – Відтоді ситуація з перевезенням змінилася на гірше. Попередній перевізник ПП «Автомир» кілька років чітко і злагоджено відпрацьовував графік. Зараз перевезення здійснюють ПП «Полтава-Люкс» та ПП «Люг». Маршрутки приходять із запізненням на 40 хвилин, а то й на годину! Нещодавно ми телефонували в диспетчерську ПП «Полтава-Люкс», там повідомили, що на маршруті працює 6 машин. Але насправді ми нарахували лише три. Таку ж кількість нам підтвердили в КП «Центральна диспетчерська служба міських пасажирських перевезень».

Дітей не пускають на гуртки через негаразди з транспортом

Тепер, скаржаться полтавці, аби дістатися до роботи, доводиться годину стояти на зупинках, не знаючи, коли прибуде транспорт.

- На роботу запізнюємося. Дехто викликає таксі, але ж кожного дня користуватися ним дуже дорого, більшості це не по кишені. – каже Наталія Михайлівна. – А з вересня ж пасажирів побільшає (школярі, студенти добиратимуться на навчання). Уже зараз відсутність регулярного транспорту негативно впливає на молодь. Батьки не пускають дітей на гуртки і секції, бо не знають, чим і коли чадо зможе повернутися додому. Старші не мають змоги ввечері поїхати на танці чи в кіно. Тому коротають вечори на зупинках, часом і підпалюючи їх. Бачила таке на власні очі.

До теми: у Полтаві пограбували зупинку.

Полтавці просять повернути на маршрут №33 попереднього перевізника

Незадоволені послугами нового перевізника, жителі Яківців прохають повернути на маршрут попереднього, мотивуючи тим, що його послуги були набагато кращими.

- ПП «Автомир» випускав на маршрут 9 автобусів, цього було  цілком достатньо, щоб виїжджати через кожні 10 хвилин, - зазначається у колективному зверненні мешканців Яківців до Олександра Мамая. – Просимо повернути на маршрут №33 (с.Розсошенці-Яківці) перевізника ПП «Автомир», тому що його послуги (із попереднім графіком руху) мешканців цілком влаштовують.

Негаразди з графіком офіційно визнають

Чиновники обіцяють виправити ситуацію з транспортом.

- Графік перевезень контролє Центральна міська диспетчерська, - пояснив Володимир Уманець, головний спеціаліст відділу транспортних перевезень та звʼязку Полтавської міської ради. – Єдине, що я знаю: на маршруті змінився перевізник. Тому, можливо, тимчасові негаразди є. Але зараз їх намагаються якнайшвидше вирішити.

Хоча дані щодо кількості транспорту різні.

- На маршруті працює 7 машин, ми кожного дня складаємо графік, - повідомили у Центральній міській диспетчерській. Однак перевізники запевняють, що на маршруті №33 працює 9 автобусів.

- На цьому маршруті працює 9 автобусів «Богдан», - повідомила пані Світлана, представник диспетчерської ПП «Полтава-Люкс».

Попри це, жителі Яківців скаржаться: після 18-ї години трансапорту майже немає.

- Ми дві години чекали кілька днів тому під дощем, але автобуса не було,- говорить Наталія Михайлівна. – І лише о 19.50 змогли з Сінної виїхати громадським транспортом за маршрутом №5.

- Із 8 до 9 години простояла на зупинці, скаржиться Ірина, мешканка Яківців. – У маршрутці уже на кінцевій було дуже багато пасажирів, ніяк навіть було поворухнутися. На всі наші скарги у диспетчерській обіцяють найближчим часом виправити недоліки. Вся надія залишається на міську владу, сподіваємося на допомогу.

До теми: полтавці борються за необладнану зупинку, яка існує так 50 років.

Поки чиновники та перевізники обіцяють комфортне перевезення, вирішують тимчасові негаразди та рахують точну кількість громадського транспорту на маршруті №33, полтавцям, які живуть на околицях міста, доводиться витрачатися на таксі, їхати з пересадками чи звечора домовлятися з сусідами, які мають власний транспорт.

Також читайте:

Полтавці із Червоного Шляху юридично оформили вимоги до Мамая

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter