Полтавці із Червоного Шляху юридично оформили вимоги до Мамая

Ситуація
Ольга Матвієнко28 серпня 2013 о 10:101033 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Збори на Червоному Шляху. Фото надані прес-службою ВО "Свобода"26 серпня відбулися позачергові загальні збори жителів селища Червоний Шлях.


На цих зборах у присутності юриста склали основні вимоги до міського голови Олександра Мамая, повідомили у прес-службі народного депутата Юрія Бублика.

Нагадаємо, що жителі Червоного Шляху вже давно вимагають від влади вирішення низки питань: несанкціоноване, на їхню думку, закриття початкової школи – філії ЗОШ № 12, відсутність медичного пункту та аптеки, ремонт перекритого ще взимку серпантину, який з’єднує селище та місто, проблема транспортного сполучення між селищем та містом.

Напередодні цих зборів відбувся масштабний пікет міської ради та зустріч із начальником управління Наталією Дороховою. Олександр Мамай на чергове запрошення полтавців вийти до діалогу не відповів.

У понеділок на загальні збори у селищі прийшли близько 300 жителів Червоного Шляху. Зібрання провели у відповідности до вимог законодавства: обрали голову, секретаря, лічильну комісію, а перед початком усіх присутніх зареєстрували. За перебігом зборів спостерігав і фаховий юрист.

Після двохгодинних обговорень громада одноголосно прийняла ряд вимог:

І. Забезпечити доступність початкової освіти (ст.53 Конституції України), для чого:

1. Терміново, не пізніше 27 серпня, розпочати та в термін до 31 серпня 2013 року закінчити поточний ремонт філії загальноосвітньої школи № 12, що розташована в селищі Червоний Шлях.

2. Відновити з 1 вересня 2013 року роботу філії загальноосвітньої школи № 12 та розпочати новий навчальний рік в стінах школи.
3. Забезпечити належні умови навчального процесу у філії загальноосвітньої школи № 12.

4. У термін до початку нового опалювального сезону (15 жовтня) провести заміну старих дерев’яних вікон на сучасні зі склопакетами.

5. Включити до плану-графіка проведення ремонтних робіт навчальних закладів міста Полтава на 2014 рік ремонт приміщення філії загальноосвітньої школи № 12, а саме:

- заміну шиферного покриття даху школи на сучасне металеве;

- виготовлення та облаштування огорожі школи;

- встановити у дворі школи спортивний та дитячий майданчики.

6. Зняти із порядку денного роботи Полтавської міської ради будь-які намагання щодо скорочення, ліквідації, закриття, оптимізації філії загальноосвітньої школи № 12, що на Червоному Шляху.

ІІ. Забезпечити умови для ефективного і доступного медичного обслуговування (ст.49 Конституції України), для чого:

1. Терміново, не пізніше 10 вересня 2013 року, відновити системну (щоденну) роботу медичного пункту в селищі Червоний Шлях.

2. У термін до 01 жовтня 2013 року провести поточний ремонт приміщення медичного пункту.

3. У термін до 01 жовтня 2013 року відкрити аптечний пункт в селищі Червоний Шлях.

ІІІ. Забезпечити належний стан доріг та якісне транспортне сполучення, для чого:

1. Терміново, не пізніше 10 вересня 2013 року, провести поточний ямковий ремонт доріг із твердим покриттям в селищі Червоний Шлях.

2. У термін до 15 вересня 2013 року провести грейдерування (вирівнювання) доріг із щебеневим покриттям.

3. Відновити відсутні дорожні знаки та дорожню відмітку на дорогах селища.

4. Включити до плану-графіка проведення ремонтних робіт автодоріг міста Полтави на 2014 рік капітальний ремонт відрізку шляху від монастиря до вулиці Монастирської (так званий серпантин).

5. Відновити попередні маршрути руху автобусів.

6. Включити голову селищного комітету до складу комісії із проведення конкурсу серед перевізників на право здійснення пасажирських перевезень за маршрутом селище Червоний Шлях – місто Полтава.

ІV. Повідомити міського голову, що у разі ігнорування законних вимог громади, жителі селища Червоний Шлях залишають за собою гарантовані Конституцією та законами України право на вирішення зазначених питань у судовому порядку та право на проведення мітингів, акцій громадської непокори.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter