Полтавщина у Польщі вразила своїми спортсменами-чемпіонами (+фото)

Фото
Надія Труш10 вересня 2013 о 15:512175 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавщина у Польщі вразила своїми спортсменами-чемпіонами (+фото)
У Польщі завершився Чемпіонат Світу з армрестлінгу.


момент нагородженнямомент нагородження

Збірна України посіла друге місце на Чемпіонаті з армспорту. На Міжнародних змаганнях було 50 українців, з них – 32 полтавців.

Чемпіонат проходив з 2 по 7 вересня у місті Гдиня. Про це розповів Артем Письмак, в.о. Президента обласної Федерації армспорту.

– Президент світової Федерації армрестлінгу Ассен Хаджитодоров назвав чемпіонат унікальною подією, підкреслив, що такої кількості учасників на чемпіонаті ще не було (близько 1300 спортсменів із всього світу). Це була рекордна кількість учасників. До цього часу кількість учасників ніколи не перебільшувала 800-900 спортсменів. В поєдинках прийняли участь юніори, чоловіки, жінки, майстри та люди з обмеженими можливостями (з порушеннями рухового апарату).



За підсумковими результатами  набраних залікових очок та кількістю медалей збірна України посіла друге місце, поступившись лише збірній Росії. На третьому місці – Туреччина.

Основу збірної України склали саме полтавці, як пояснив Артем Письмак, так як на Чемпіонаті України в Севастополі стали першими в Україні. Полтавські спортсмени,  представники Федерації Армспорту  з Полтави, Кобеляк, Козельщини,  показали відмінну боротьбу та відмінне шоу,  сповне амбіцій.

– Були такі поєдинки, від перегляду яких зривалися зі стільців глядачі і вболівальники, – ділиться враженнями в.о Президента обласної Федерації армспорту. – Поєдинком вечора другого дня змагань став бій між двома учасницями в категорії «junior 18 women 50kg». Одна з них- Марина Шуліка, студентка Кобеляцького аграрного ліцею, інша – Олеся Іванова з Казахстану. Поєдинок продовжувався близько 20 хвилин, цей поєдинок – кандидат на титул "Боротьба Вечора Чемпіонату Світу".

Продемонстрували прекрасні результати й інші полтавці : Марина Левченко в категорії  «junior 21 women 50kg», Лілія Петренко в категорії «junior 18 women 50kg», Юлія Калашнікова в категорії «junior 18 women 65kg». Чудові поєдинки продемонстрували також  представник спортивної школи «Динамо»Сергій Соляник (виборов друге місце в категорії  «junior 21 men +90 kg») та Сергій Явір,  кандидат в майстри спорту, семикратний чемпіон України, володар Кубка України 2005 року,  призер Чемпіонату Європи (в категорії «master men + 100 kg»).

До теми – Кобелячани Артем Письмак та Марина Шуліка вибороли золоті нагороди змагань.

Артем Онищенко і Джордж Вандачі (зліва направо). фото надані обласною Федерацією армспортуАртем Онищенко і Джордж Вандачі (зліва направо). фото надані обласною Федерацією армспорту

Видовищним назвали поєдинок студента Полтавської аграрної академії Артема Онищенка Артема із італійцем Джорджем Вандачі (категорії "junior 18 men +80 kg") – Поєдинок тривав близько 15 хвилин, здавалося, що учасники змагаються один з одним не на життя, однак як тільки вони залишили стіл надали один одному взаємну повагу і показали спортивну дружбу – обійнялися та обмінялися в пам'ять про бій футболками своїх збірних – повідомили у обласній Федерації армспорту.

Після нагородження збірної України загальнокомандний Кубок Чемпіонату Світу 2013 офіційно переданий Федерацією Армспорту України  полтавським рукоборцям, так як найбільше залікових балів для збірної принесли саме полтавці.

Полтавська обласна Федерація армспорту виносить подяку прихильникам спорту, які підтримували учасників під час змагань (Миколі Безимі, Олександру Коваленку, Володимиру Шпаку, Олександру Кочубею).

Читайте

Спортивні школи у Полтаві: де чого вчать, адреси та ціни

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter