В Україні ще одна інспекція, крім ДАІ, вийде на дороги з жезлами і у формі

Новини
11 вересня 2013 о 18:001077 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Фото з сайту www.unian.ua Президент розширив повноваження Укртрансінспекції.


11 вересня вступає в силу указ президента України про розширення повноважень Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті (Укртрансінспекція). Служба, створена в 2011 році, в основному займалася роботою з перевізниками, боротьбою з нелегальними перевізниками та питаннями безпеки на залізничному транспорті, міському електротранспорті та при експлуатації автодоріг, – пише ТСН.

Тепер, крім питань безпеки, Укртрансінспекція зобов'язана проводити технічні розслідування ДТП, катастроф, аварій на автомобільному, міському електричному і залізничному транспорті, вести облік автомобілів, що здійснюють міжнародні перевезення пасажирів і вантажів, контролювати видачу дозвільних документів на виконання міжнародних перевезень та виконання перевізниками європейської угоди про роботу екіпажів транспортних засобів, задіяних у міжнародних перевезеннях.

Читайте також - За порушення ПДР полтавські водії платитимуть більше: таблиця діючих та нових штрафів

Для здійснення розширених функцій інспекція отримає право на використання спецтранспорту та контрольно-вимірювальних приладів, а держслужбовцям та працівникам інспекції будуть видаватися сигнальні жезли, формений одяг та нагрудні знаки.

Також серед повноважень інспекції - контроль за внесенням перевізниками-нерезидентами плати за проїзд українськими дорогами, перевірка транспортно-експедиційної документації на здійснення перевезень пасажирів і вантажів автотранспортом.

Читайте також - ДТП під Полтавою: львів’янин збив нетверезу жінку (+карта)

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter