У Полтаві розповідали, де отримати освіту після 30 років (фото)

Освіта
Ольга Матвієнко14 вересня 2013 о 18:251598 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві розповідали, де отримати освіту після 30 років (фото)
Ярмарок освітніх послуг для дорослого населення вперше провели у Полтаві. Інформаційні стенди та майстер-класи розташували вздовж вулиці Жовтневої.

Такий освітній ярмарок саме для дорослого населення відбувся в місті вперше. Організаторами виступили БА "Світло надії", Полтавський міський центр зайнятості, управління соціального розвитку Полтавсього міськвиконкому, Обласний молодіжний центр. Усього близько 20 міських організацій та установ показували та розповідали, де отримати першу освіту, підвищити або змінити кваліфікацію, отримати необхідні для роботи у сучасних організаціях навички володіння комп’ютером, навчитися рукоділлю, танцям, ораторському мистецтву та інше.

– Ми хочемо перш за все донести до населення, що освіта та навчання повинні бути неперервні протягом усього життя. Незалежно від того, людині 18, 25 чи 35 років. Це може бути і навчання, і підвищення кваліфікації, і перекваліфікація, – розповіла Крістіна Криженко, PR-менеджер БА "Світло надії".

До теми: На ярмарку вакансій доказали, що робітничі професії не популярні серед молоді

Головна мета – показати, що навчатися не пізно у будь-якому віці. Практично усі представлені організації спрямовують свою діяльність на затвердження думки: головне не вік або престижність спеціальності, а затребуваність спеціалістів певного фаху на ринку праці. Наприклад, Полтавський обласний центр зайнятості представив унікальну програму навчання дорослого населення (віком 45 років) за безкоштовними ваучерами.

– Проблема працевлаштування людей у 30-40 років дійсно є. Адже багато людей навчалися дуже давно, коли не було комп’ютерів, були інші вимоги у роботодавців. Зараз вони просто не конкурентноспроможні на ринку праці. Крім того, багато людей не мають вищої освіти або навчалися за тією спеціальністю, яка не затребувана. Ми намагаємося вирішити цю проблему, надаючи можливість отримати необхідні навички. Робимо наголос на здобутті робітничих професій. Навчатися може будь-хто і з будь-яким рівнем. Головне для людини у віці зробити правильний вибір фаху. Адже верстатники широкого профілю або кухарі зараз потрібні будь-де. І роботодавці беруть на роботу і 35-річних, і 45-річних спеціалістів таких профілів, – розповів Владислав Кривоспицький, заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Полтавського обласного центру зайнятості.

До теми: Як не помилитися, обираючи майбутню професію

Популярністю на ярмарку користувалася також презентація Навчального центру "Інформаційні технології". Цей заклад презентує можливість навчання для дорослих за напрямами "Комп’ютерні технології", "Бухгалтерія", "Технологія краси". Комп’ютерні технології передбачають такі види підготовки, як адміністрування комп’ютерних мереж, ремонт, відеомонтаж. Бухгалтери у центрі отримують навички роботи на касовому апараті, вивчають бухгалтерський облік, роботу із комп’ютерними програмами цього напряму. Також у закладі вчать перукарській справі, візажу та манікюру.

Були представлені освітні програми для малозахищених верств населення – людей звільнених у місць позбавлення волі та безхатченків.

– У цьому випадку мова йде про людей, які відбули покарання, мали змогу у виправних колоніях опановувати професію. Після звільнення ми даємо змогу отримати професію електрозварювальника, швейних робіт та столярної справи. Робимо наголос на робітничі спеціальності та отримання практичних навичок, адже роботодавець у першу чергу дивиться на те, що вміє і як робить працівник, – розповіла Крістіна Криженко.

Протягом кількох годин роботи ярмарку його відвідали кілька сотень зацікавлених у здобутті освіти та перекваліфікації полтаців.

– Мені 37 років і я працюю реалізатором. Проте мене не влаштовує моя робота і заробітна плата. Почула про цей ярмарок від знайомих і прийшла подивитися. Мені розповіли про можливості навчання для мого віку. Чесно, але я не знала, що у моєму віці є стільки перспектив отримати спеціальність та нормальну роботу, – розповіла Олена Лихач, полтавка. – Мене зацікавило навчання за фахом перукаря або візажиста.

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter