У Полтаві відкрили відремонтовану Каланчу (+ фото)

Новини
Ольга Матвієнко18 вересня 2013 о 14:221653 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві відкрили відремонтовану Каланчу (+ фото)
Відремонтована Каланча. Фото надані прес-службою Полтавської міської радиУ Полтаві відкрили відремонтовану першу пожежну частину із годинниковою вежею, більше відому як Каланча.


Честь перерізати стрічку надали міському голові Олександру Мамаю та начальника УДСНС у Полтавській області Роману Кириленку, повідомили у міській раді. Після перерізання стрічки під гучні сирени машин рятувальників, пролунав перший дзвін годинника.

Ця вежа – візитівка Полтави. Те, що годинник на Каланчі відбивав години, стало спогадом, гарним спогадом нашого дитинства. І от міська влада спільно із рятувальниками відремонтувала не лише вежу, а й все приміщення пожежної частини. А годинник почав йти, відбиваючи дзвонами кожну годину. Полтавці від сьогодні можуть звірити час по найточнішому годиннику в місті, – зазначив у вітальному слові міський голова.

Роман Кириленко розповів про оновлену пожежну частину:

Відтепер ми можемо зекономити той дорогоцінний час, який потрібен для виїзду чергових рятувальників на виклик, адже умови значно покращились – встановлено автоматичні сучасні ворота, замінили вікна, двері та дах пожежної частини. Така підтримка вкрай важлива, адже наша робота – це врятовані життя полтавців.



Нагадаємо, що про ремонт пожежного депо та годинникової вежі почали говорити ще у 2011 році. Будівля розсипалася і потребувала термінового ремонту, годинник зупинився. Проте в березні 2013 року лише розробили проект, а ремонтні роботи почалися ближче до літа. Обіцяли ж відкрити та відкрили Каланчу до Дня міста.

До теми: Афіша заходів до цьогорічного Дня міста

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter