Полтавці принесли під ворота мера гарбуза та не пускали його на роботу (+ фото)

Фото
23 вересня 2013 о 10:391897 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Полтавці принесли під ворота мера гарбуза та не пускали його на роботу (+ фото)
Сьогодні, 23 вересня, мера Полтави не пускали на роботу.


Полтавці не пускали мера на роботуПолтавці не пускали мера на роботу

Кілька десятків полтавців у День міста перекрили вулицю, на  якій знаходиться будинок Олександра Мамая. На Світанкову прийшли мітингувати проти підвищення комунальних тарифів. Згадали й про нашумілі проблеми селища Червоний Шлях.

О 7:30 полтавці з плакатами вишикувалися на перехресті вулиць Світанкова та Великотирнівська.  Вони тримали транспаранти: «Смачна гречка - гіркі тарифи», «Свято міста з сльозами на очах» та інші. На асфальті фарбою написали: «Який мер, такі й тарифи».

Містяни, яких обурила нова ціна за комунальні послуги у 2,60 за квадратний метр, демонстрували проїжджаючим повз у транспорті свої плакати. Простоявши близько півгодини та втративши надію побачити Олександра Мамая, натовп вирушив до будинку мера.  Полтавці понесли йому в подарунок гарбуза та платіжку за комунальні послуги на 208 гривень. Символічний рахунок з чорною стрічкою та червоним бантиком прикріпили  до забору й залишивши біля входу  гарбуза. Полтавці почали дзвонити  у двері та вимагати, аби вийшов мер. Через кілька хвилин протестувальникам повідомили, що Олександр Мамай скоро вийде до них.

Олександр Мамай з’явився до полтавців у костюмі. На нього вже чекала машина. Мер на 9:00 мав їхати на покладання квітів з нагоди свята. Дочекавшись Олександра Мамая, кожен намагався задати йому запитання. Хто, про школу на Червоному Шляху, погані дороги, мізерні пенсії й високі ціни та нові тарифи за комунальні послуги.

Щодо останніх, мер спробував заспокоїти полтавців та запевнив, що тарифи переглянуть.

– Зараз повністю переглядаємо всі тарифи. Будемо повністю передивлятися. Це я вам обіцяю, – сказав Мамай.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України рекомендував міськвиконкому відмінити свої рішення щодо тарифів «ЖЕО№2» та «КАТП-1628» до 17 вересня.

На це Олександр Мамай відповів:

- Антимонопольний комітет рекомендував відмінити тарифи, але свої обґрунтування теж не надав. На сьогоднішній день навіть при піднятті тарифів у два, чи в два з половиною рази, наші тарифи у місті Полтава найдешевші.

Олександр Мамай нагадав, що сьогодні свято та запросив мітингувальників на покладання квітів. Дехто з полтавців хотів, аби мер їх вислухав, та хапав його за руки. Не вітпускали Олександра Мамая до останнього. Намагалися утримати його й коли він сів у автівку.

Аби не пустити мера на роботу, полтавці вишикувалися у ряд біля його дому та перекрили дорогу. Меру довелося шукати до міста інший шлях.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter