На Полтавщині американці замінюватимуть газ відновлювальними джерелами енергії

Новини
Олег Дубина1 жовтня 2013 о 12:451470 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 На Полтавщині американці замінюватимуть газ відновлювальними джерелами енергії
Засідання Координаційної ради (фото Олега Дубини)У Миргороді реалізують пілотний проект по відновлюванню енергії
Сьогодні, 1 жовтня в будівлі обласної державної адміністрації відбулося засідання обласної Координаційної ради з моніторингу реалізації на Полтавщині спеціального проекту агентства США з міжнародного розвитку (USAID), який має назву "Місцеві альтернативі джерела енергії: м.Миргород". Сам проект є пілотним, і якщо він стане успішним, то буде поширений на інші районні центри України.

До теми - Українців штрафуватимуть за бойлери на кухні

- Це проект міжнародної технічної допомоги, який сьогодні офіційно стартував, - розповідає Олена Адамович, директор Департаменту економічного розвитку. - Коли ми перемоги в проекті, то прозвучала ідея створення в Миргороді осередку застосування альтернативних джерел енергії. Йдеться про використання соломи на впровадження в системі виробництва теплоенергії.

Руслан Тормосов розповідає про проектРуслан Тормосов розповідає про проект

Що ж стосується фінансування, то USAID виділить на реалізацію проекту 1, 920 млн. доларів, Полтавська область - 2,2 млн. гривень, місто Миргород - 200 тисяч гривень.

- В рамках проекту планується встановлення в нашому місті котельні, яка буде працювати на соломі, - говорить Сергій Соломаха, міський голова Миргороду. - Вона буде опалювати десяту частину міста.

Виконавцем проекту буде Всеукраїнська благодійна організація "Інститут місцевого розвитку".

- У 2012 році було витрачено на купівлю газу 14 млд. доларів, - говорить Руслан Тормосов, виконавчий директор "Інституту місцевого розвитку". - Одне із завдання подібних проектів - зменшення витрати газу, особливо в теплоенергетиці. Головна мета - підготовити всю необхідну інфраструктуру для будівництва цілої сітки подібних котелень.

Читайте ще - У Полтаві увімкнули котельню, яка забезпечує 30% міста гарячою водою

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter