У Полтаві розповіли як по-новому профорієнтують дітей

Новини
7 жовтня 2013 о 16:401087 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245
Микола Окара та Катерина КлавдієваСьогодні, 7 жовтня, фахівці Полтавського обласного центру зайнятості під час прес-конференції
розповіли про новий підхід профорієнтаційної роботи серед дітей.

Упродовж 7-11 жовтня центри зайнятості проводитимуть в школах області ряд профорієнтаційних заходів в рамках проекту  «Полтавщина – дітям». Працівники обласного центру зайнятості розповіли  як  по-новому проводиться така робота серед учнів.

До теми - В Українців з'явився шанс менше працювати
–  Це новий підхід, коли не учні відвідують районний чи міський центр зайнятості, змушені їхати для цього за десятки кілометрів, а працівники центру зайнятості приїздять у школи. Зокрема, відвідують батьківські збори. Коли навчальний рік закінчується, наші фахівці відвідують літні табори, працюють там у продовж трьох змін, - розповів Микола Окара, начальник відділу організації профорієнтації  обласного центру зайнятості.

Очільниця обласного центру зайнятості запевняє, що нинішній ринок праці зовсім інший, тому і підхід до профорієнтації має бути відповідним.

– Починати профорієнтацію нині потрібно з дитсадка, – зауважила Катерина Клавдієва, директор центру. – Якщо говорити про профорієнтацію у школах, то тут вона тримається умовно на трьох китах: учні, вчителі та батьки. Батьки повинні орієнтуватися на дітей, не нав’язувати їм своєї думки.

Також зазначила, що ознайомитися з довідником навчальних закладів нашої області, або скинути таку інформацію на флеш карту можна в кожному центрі зайнятості Полтавщини.

До теми - Для українських безробітних хочуть запровадити нові правила

Довідка «Кола»: Професійна орієнтація — заходи, спрямовані на ознайомлення людини з її здібностями й можливостями для того, щоб запропонувати їй вибрати одну з найбільш підходящих для неї професій з врахуванням потребами ринку праці.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter