Немовля, яке знайшли у смітнику в Полтаві, носитиме прізвище Леонтьєва

Новини
Ніна Король10 жовтня 2013 о 14:392338 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Немовля, яке знайшли у смітнику в Полтаві, носитиме прізвище Леонтьєва
Дівчинка, якої після пологів позбулись батьки, тепер має ім’я, і скоро її зможуть удочерити.


Відтепер вона Софія ЛеонтьєваВідтепер вона Софія Леонтьєва

Маля нині ще в дитячій лікарні. Нагадаємо, новонароджену знайшли небайдужі, що почули плач зі сміттєвого бака.

Дівчинку доглядають лікарі та медперсонал лікарні. А орган опіки, Октябрський райвиконком уже ухвалив рішення про реєстрацію дитини.

– Назвали маля Софія Петрівна Леонтьєва, – розповідає Ірина Науменко, керівник служби у справах дітей Октябрського району Полтави.  – Назвали так, тому що вона народилась 26 вересня, а це день Леонтія і Петра.  А ім’я Софія ми вирішили дати, щоб вона була по життю мудрою. У понеділок передамо документи на реєстрацію.

Далі, коли маляті буде 2 місяці, її матимуть право удочерити. В першу чергу є три пари Октябрського району, які чекають у черзі на усиновлення дітей до 3 років. Тож їм і пропонуватимуть удочерити крихітку. Якщо ні, то її зможуть забрати в родину ті, хто стоїть на черзі в області.

Досі, відколи у ЗМІ з’явилась інформація про покинуту дитину, до служби у справах дітей телефонували 5 полтавських родин, які мали наміри узяти дитя в родини. Але вони, на жаль, не стоять у черзі, закон забороняє віддавати на усиновлення дітей тим, хто ще не стоїть на черзі та не пройшов процедури перевірки.

Міліція досі розшукує горе-матір та співучасників, які, можливо, були, і в такий жорстокий спосіб намагались позбавити дівчинку життя.

– Ми її знайдемо, є всі шанси, – заявив Юрій Сулаєв, прес-офіцер обласної міліції. – В усіх попередніх подібних злочинах матері були знайдені, а злочини розкриті.

Як каже Сулаєв, нині проводиться перевірка камер відеоспостереження, авто, які проїжджали в той час у районі, де знайшли маля. Також правоохоронці відпрацьовують відеореєстратори на машинах, які могли фіксувати злочин.

Міліція відкрила кримінальне провадження проти матері за статтею 117 ККУ «Умисне убивство матір’ю своєї новонародженої дитини».  За цей злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років або обмеження волі на такий  самий термін.

– Матері дитину ніхто вже не поверне, навіть якщо вона знайдеться і сама захоче забрати маля, – уточнив Юрій Сулаєв. – Вона вчинила злочин проти свого маляти.

До теми: студентка народила дитину і викинула її.


Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter