Завтра полтавці та два нардепи мітингуватимуть проти заправки на Дублянщині (фото)

Новини
11 жовтня 2013 о 15:151206 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 Завтра полтавці та два нардепи  мітингуватимуть проти заправки на Дублянщині (фото)
12 жовтня о 14-й біля скандальної заправки запланували мітинг.


територія, яку огородили парканом для будівництва АЗСтериторія, яку огородили парканом для будівництва АЗС

Пікетувати прийдуть полтавці, які проти її будівництва, та два нардепи Сергій Каплін і Юрій Бублик. Про це сьогодні, 11 жовтня, домовились активісти. Спонукала їхнє зібрання  – поява паркану довкола території, на якій хочуть звести АЗС.

Сьогодні опівдні біля нещодавно встановленого паркану  зібралось до 20 жителів Дублянщини. Вони вирішували, як чинити далі. Адже будівництво АЗС на Сакко продовжується. Долучились до них з десяток представників одного з політичних об’єднань. Останні цього разу нічого не палили, як під час мітингу біля обласної ради.

– Ми прийшли сюди провести збори. Адже ще позавчора на цьому місці паркану не було, – розповідає Ольга, місцева жителька. – Ми проти будівництва цієї АЗС.

Ініціативна група, яка виступає проти появи заправки, сумнівається у правомірності  будівництва.

– Рішенням суду від 26 квітня 2013 року будівництво заправки  без державної екологічної експертизи було  заборонено.  Його (погодження, - автор) дуже довго не було, – розповів Віктор Трофименко, член ініціативної групи. – Але 1 серпня 2013 року начальник капітального будівництва подав матеріали. Проте в документі вказуються заміри відстані, які не збігаються з реальними замірами місцевості.  Забудовник сам вказує відстані. Окрім усього, в  цьому документі відстань від заправки до річки Ворскла не вказана взагалі. Ми наполягаємо на оскаржені цього висновку та створенні комісії, разом з представниками громади та нардепів. Щоб усе це спокійно та чесно замірити.  І тоді все проясниться, цей висновок стане нічого не вартим.

Забудовник же запевняє – вони ведуть будівництво на законних підставах.

До теми - ПП «Надежда» у Полтаві побудує скандальну заправку на Дублянщині за 2,34 мільйона

– Перед тим, як приступити до будівництва, ми ж теж вивчили всі документи у замовника (управління капітального  будівництва) , – говорить Віктор Жиган, головний інженер фірми-підрядника. – Всі папери: дозвіл, погодження, експертизи… у нас є. Усе законно. Інакше ми, як підрядна організація, не стали б виконувати ці роботи. Адже нас автоматично б оштрафували наглядові за це органи.

Противники будівництва АЗС провірили на скільки міцно встановлений паркан довкола заправки. Та зносити його не стали. Вирішили діяти законно, але зібратись більшими силами. Завтра до них має долучитись більше прибічників та два нардепи.

Будівельники журналісту «Кола»  повідомили, що їх завтра теж буде більше.  І якщо мітингувальники вирішать знести огорожу – вони звернуться до суду та в прокуратуру.

Що ж насправдів відбуватиметься 12 жовтня, ви цього ж дня зможете прослідкувати на сайті "Коло" в матеріалах нашого журналіста.

Позначення:

Категорії:

Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter