У Полтаві розповіли, як боротимуться із дорожнім колапсом узимку

Ситуація
16 жовтня 2013 о 13:07897 Kolo.poltava.ua (Новини Полтави) Полтава, вул. Фрунзе, 65 +380532613245 У Полтаві розповіли, як боротимуться із дорожнім колапсом узимку
Готовність доріг Полтавщини до зими стала темою сьогоднішнього брифінгу в УДАІ.
Розповісти про підготовку автошляхів до зими зібрались представники дорожніх служб, облдержадміністрації, та УДСНС.

Під час брифінгуПід час брифінгу

– Нині ДАІ з комунальними службами проводить комісійний огляд доріг, щоб визначити їхню  готовність до експлуатації взимку. А також аби перевірити на скільки спроможні дорожні та комунальні організації утримувати вулиці та дороги  в безпечному стані,  – зазначив Іван Тумко, начальник сектору організації дорожнього руху та нагляду за станом доріг управління Державтоінспекції області.

Дивіться фото минулорічного дорожнього колапсув Полтаві  на "Коло"

Керівники усіх вищезгаданих служб запевнили, що Полтавщина готова до зими. У «бойовій готовності» наразі:

– 330 одиниць машин облавтодору, які прибиратимуть сніг, труситимуть пісок та сіль.

– їм на допомогу готові виїздити 95 одиниць техніки УДСНС, 28 одиниць інженерної техніки та близько 30 додаткової (крани, бульдозера, електростанції).

Також мова йшла про допоміжні шляхи уникнення заторів на автошляхах області. У разі дорожніх колапсів створюватимуть додаткові автостоянки.

– Ми проводимо обстеження автомобільних стоянок, які можна  буде використати у разі різких перепадів температури. Щоб скинути транспортний потік на автошляхах, у такий спосіб не допустивши заторів, – розповів Іван Тумко.

Читайте також - У Полтаві готуються до зими: влада купує дорогу техніку

Окрім всього, на допомогу комунальній залучатимуть техніку приватних підприємств.

– Дороги Полтавщини не обмежуються шляхом «Київ-Харків-Довжанський». Наш губернатор дав вказівки райдержадміністраціям  укласти угоди з місцевими сільськогосподарськими та іншими підприємствами, для використання їхньої техніки у разі надзвичайних ситуацій. Все це оплачуватиметься за рахунок резервного фонду, – додав Роман Кириленко, головний рятувальник Полтавщини.